Cantuccini koekjes met amandel

0 292

Cantuccini koekjes zijn Italiaanse koekjes die 2x worden gebakken. Eerst bak je ze als rol en dan snijd je ze in plakjes welke daarna nogmaals gebakken worden om die heerlijke harde koekjes te krijgen die je lekker in de koffie of thee kunt dopen.

Onderstaand recept is voor ongeveer 25-30 koekjes

Cantuccini koekjes recept

  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 180 gram amandelen met vlies
  • 1 losgeklopt ei (om in te smeren)

Cantuccini koekjes maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe alle ingrediënten behalve de amandelen en het losgeklopt ei bij elkaar in een mengkom en kneed tot een samenhangend deeg
  3. Voeg dan de amandelen toe en kneed deze goed door het deeg
  4. Verdeel het deeg dan in 2 en rol er dan 2 staven van, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de rollen iets plat
  5. Bestrijk de rollen met het losgeklopte ei en zet in het midden van de voorverwarmde oven
  6. Bak ongeveer 20 minuten en haal dan uit de oven
  7. Snijd er direct schuine plakjes van en leg deze plat terug op de bakplaat
  8. Zet de oventemperatuur terug naar 130 graden en bak de koekjes nu nogmaals voor ongeveer 20 minuten
  9. Laat de koekjes dan afkoelen
Cantuccini koekjes

Cantuccini koekjes met amandel

5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Koekjes
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 25
Auteur: ReceptenKoken

Ingrediënten

  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 180 gram amandelen met vlies
  • 1 losgeklopt ei om in te smeren

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe alle ingrediënten behalve de amandelen en het losgeklopt ei bij elkaar in een mengkom en kneed tot een samenhangend deeg
  • Voeg dan de amandelen toe en kneed deze goed door het deeg
  • Verdeel het deeg dan in 2 en rol er dan 2 staven van, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de rollen iets plat
  • Bestrijk de rollen met het losgeklopte ei en zet in het midden van de voorverwarmde oven
  • Bak ongeveer 20 minuten en haal dan uit de oven
  • Snijd er direct schuine plakjes van en leg deze plat terug op de bakplaat
  • Zet de oventemperatuur terug naar 130 graden en bak de koekjes nu nogmaals voor ongeveer 20 minuten
  • Laat de koekjes dan afkoelen

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.