Asperges koken

0 68

Asperges koken is helemaal niet zo moeilijk en is eigenlijk zo klaar als je weet hoe je ze het beste kookt. Ten eerste is het belangrijk dat je begint met lekkere verse asperges, dus geen slappe stengels maar asperges die er vers en fris uitzien. Dan is het belangrijk om ze goed te schillen. Bekijk hier hoe je het beste asperges kunt schillen.

Asperges koken wat heb je nodig

  • 500 gram verse asperges p.p
  • Aspergepan of bv hapjespan die groot genoeg is om de asperges plat in te leggen
  • Zout en een snufje suiker

Zo kook je asperges

  1. Schil de asperges goed (zo schil je asperges)
  2. Snijd 2 cm af van het uiteinde van de asperge, deze is wat taai
  3. Leg de asperges in de pan en zet ze net onder met koud water (gebruik je een aspergepan zet ze dan rechtop en vul met water net onder het kopje van de asperge, deze mag 1cm boven het water uitsteken)
  4. Voeg dan een goede snuf zout toe en een beetje suiker (1 theelepeltje per 500 gram)
  5. Leg een deksel op de asperges zodat de asperges onder water blijven als je ze gaat koken
  6. Breng de asperges nu aan de kook en zet dan het vuur laag
  7. Kook de asperges nu voor 5 tot 8 minuten
  8. Controleer of de asperge gaar is door er met een vork in het uiteinde van de asperge te prikken, gaat dit makkelijk dan zijn de asperges gaar
  9. Of haal 1 asperge uit het vocht en laat deze balanceren op een vork, buigt de asperge een beetje door dan zijn ze gaar
  10. Zodra de asperges goed zijn schep ze met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek
  11. Serveer de asperges direct
Asperges koken

Asperges koken

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Koken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2
Auteur: ReceptenKoken

Ingrediënten

  • 500 gram verse asperges p.p
  • Aspergepan of bv hapjespan die groot genoeg is om de asperges plat in te leggen
  • Zout en een snufje suiker

Bereiding

  • Schil de asperges goed (zo schil je asperges)
  • Snijd 2 cm af van het uiteinde van de asperge, deze is wat taai
  • Leg de asperges in de pan en zet ze net onder met koud water (gebruik je een aspergepan zet ze dan rechtop en vul met water net onder het kopje van de asperge, deze mag 1cm boven het water uitsteken)
  • Voeg dan een goede snuf zout toe en een beetje suiker (1 theelepeltje per 500 gram)
  • Leg een deksel op de asperges zodat de asperges onder water blijven als je ze gaat koken
  • Breng de asperges nu aan de kook en zet dan het vuur laag
  • Kook de asperges nu voor 5 tot 8 minuten
  • Controleer of de asperge gaar is door er met een vork in het uiteinde van de asperge te prikken, gaat dit makkelijk dan zijn de asperges gaar
  • Of haal 1 asperge uit het vocht en laat deze balanceren op een vork, buigt de asperge een beetje door dan zijn ze gaar
  • Zodra de asperges goed zijn schep ze met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek
  • Serveer de asperges direct

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.