fbpx

Rode kool koken

0

Zelf rode kool koken is iets wat maar weinig mensen doen tegenwoordig. Veel mensen kiezen voor rode kool uit een glazen pot of gaan voor diepvries rode kool. Vaak komt dit doordat mensen geen tijd meer nemen om te koken en om lekkere rode kool te maken moeten het toch wel even op het vuur staan. (maar wat is nou eigenlijk 30 minuten)

Er gaan best wat ingrediënten in een echt lekkere rode kool maar als je eenmaal alles in de pan hebt zitten is het een kwestie van zachtjes laten pruttelen en regelmatig even omroeren tot de rode kool gaar is.

Rode kool kan je gewoon als groenten eten natuurlijk bij aardappelen en een stukje vlees maar het word ook vaak bij wild gegeten of bijvoorbeeld bij hachee.

Rode kool recept

  • 500 gram rode kool fijngesneden
  • 2 friszure appels (goudrenet of elstar) (geschild en in stukjes gesneden)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel rijst
  • ½ ui
  • 1 laurierblaadje
  • 3 kruidnagels
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels azijn (of rode wijn)
  • 250 ml water
  • 1 klontje roomboter

Zelf rode kool koken

  1. Doe de rode kool in een pan en voeg het water en de azijn toe
  2. Prik het laurierblaadje aan de halve ui met de 3 kruidnageltjes (zo kan je straks de kruidnagels makkelijk weer verwijderen met de ui en het laurierblaadje
  3. Doe alle ingrediënten in de pan en roer even door
  4. Zet dan op het vuur en breng aan de kook, zodra de rode kool kookt zet je het vuur laag en laat je de rode kool minimaal 30 minuten pruttelen tot de rode kool gaar is (roer af en toe en zorg dat de rode kool niet aanbrand)
  5. Giet eventueel iets vocht eraf als er teveel vocht op zit zodra de rode kool gaar is en verwijder de ui (met het laurierblaadje en de kruidnagels)
  6. Roer een klontje roomboter door de rode kool
5 from 1 reviews
Rode kool koken
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Bijgerecht
Ingrediënten
  • 500 gram rode kool fijngesneden
  • 2 friszure appels (goudrenet of elstar) (geschild en in stukjes gesneden)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel rijst
  • ½ ui
  • 1 laurierblaadje
  • 3 kruidnagels
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels azijn (of rode wijn)
  • 250 ml water
  • 1 klontje roomboter
  • Zelf rode kool koken
Bereiding
  1. Doe de rode kool in een pan en voeg het water en de azijn toe
  2. Prik het laurierblaadje aan de halve ui met de 3 kruidnageltjes (zo kan je straks de kruidnagels makkelijk weer verwijderen met de ui en het laurierblaadje
  3. Doe alle ingrediënten in de pan en roer even door
  4. Zet dan op het vuur en breng aan de kook, zodra de rode kool kookt zet je het vuur laag en laat je de rode kool minimaal 30 minuten pruttelen tot de rode kool gaar is (roer af en toe en zorg dat de rode kool niet aanbrand)
  5. Giet eventueel iets vocht eraf als er teveel vocht op zit zodra de rode kool gaar is en verwijder de ui (met het laurierblaadje en de kruidnagels)
  6. Roer een klontje roomboter door de rode kool

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.