Kruidnootjes maken (ook al worden ze vaak pepernoten genoemd)
Kruidnoten, dat zijn de kleine ronde harde en knapperige nootjes die we veel rond sinterklaas eten. Heel veel mensen noemen het pepernoten, maar dat zijn de zachtere bonken die wat meer naar anijs smaken. Ook hier staat het recept van op de site mocht je toch originele pepernoten zoeken. Hieronder volgt het recept voor kruidnootjes, het onderstaande recept is voor ongeveer 50-60 stuks. 170 graden 12 minuten 50-60 stuks
Het recept
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 50 gr boter
- 50 gr bruine basterdsuiker (de donkere)
- 2 eetlepels gewone melk
- 1 eetlepel speculaaskruiden)
- snufje zout
Zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng dan de zachte boter met de suiker
- Voeg een snufje zout, de melk en de speculaaskruiden toe en daarna het zelfrijzende bakmeel
- Kneed hier een mooi en soepel deegje van
- Draai vervolgens mooie kleine bolletjes van het deeg zodat je er ongeveer 50-60 hebt.
- Leg ze op een bakplaat en bak de kruidnoten af in ongeveer 12 minuten
- Laat daarna goed afkoelen
Ingrediënten
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 50 gr boter
- 50 gr bruine basterdsuiker de donkere
- 2 eetlepels gewone melk
- 1 eetlepel speculaaskruiden)
- snufje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng dan de zachte boter met de suiker
- Voeg een snufje zout, de melk en de speculaaskruiden toe en daarna het zelfrijzende bakmeel
- Kneed hier een mooi en soepel deegje van
- Draai vervolgens mooie kleine bolletjes van het deeg zodat je er ongeveer 50-60 hebt.
- Leg ze op een bakplaat en bak de kruidnoten af in ongeveer 12 minuten
- Laat daarna goed afkoelen