Website met heerlijke recepten en kooktips

Kruidnootjes maken (ook al worden ze vaak pepernoten genoemd)

0 5.060

Kruidnoten, dat zijn de kleine ronde harde en knapperige nootjes die we veel rond sinterklaas eten. Heel veel mensen noemen het pepernoten, maar dat zijn de zachtere bonken die wat meer naar anijs smaken. Ook hier staat het recept van op de site mocht je toch originele pepernoten zoeken. Hieronder volgt het recept voor kruidnootjes, het onderstaande recept is voor ongeveer 50-60 stuks. 170 graden 12 minuten 50-60 stuks

Het recept

  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr boter
  • 50 gr bruine basterdsuiker (de donkere)
  • 2 eetlepels gewone melk
  • 1 eetlepel speculaaskruiden)
  • snufje zout

Zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Meng dan de zachte boter met de suiker
  4. Voeg een snufje zout, de melk en de speculaaskruiden toe en daarna het zelfrijzende bakmeel
  5. Kneed hier een mooi en soepel deegje van
  6. Draai vervolgens mooie kleine bolletjes van het deeg zodat je er ongeveer 50-60 hebt.
  7. Leg ze op een bakplaat en bak de kruidnoten af in ongeveer 12 minuten
  8. Laat daarna goed afkoelen
Kruidnootjes maken

Kruidnootjes maken (ook al worden ze vaak pepernoten genoemd)

5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 42 minuten
Porties: 50 -60 stuks
Auteur: ReceptenKoken

Ingrediënten

  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr boter
  • 50 gr bruine basterdsuiker de donkere
  • 2 eetlepels gewone melk
  • 1 eetlepel speculaaskruiden)
  • snufje zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Meng dan de zachte boter met de suiker
  • Voeg een snufje zout, de melk en de speculaaskruiden toe en daarna het zelfrijzende bakmeel
  • Kneed hier een mooi en soepel deegje van
  • Draai vervolgens mooie kleine bolletjes van het deeg zodat je er ongeveer 50-60 hebt.
  • Leg ze op een bakplaat en bak de kruidnoten af in ongeveer 12 minuten
  • Laat daarna goed afkoelen

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.