fbpx

Champignon roomsaus

0

Champignon roomsaus is net als champignonsoep een klassieker. De saus staat op vele menu’s op de kaart en word vaak bij biefstuk of varkenshaas geserveerd. Naast champignon roomsaus zie je pepersaus ook vaak op het menu staan. Welke saus je ook kiest ze zijn beiden erg lekker en zo makkelijk te maken eigenlijk dat het zonde is als je een kant en klaar pakje saus koopt.

Champignon roomsaus recept

  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • scheutje witte wijn
  • 1 bakje champignons in plakjes of partjes
  • 200 ml groenten bouillon
  • 200 ml kookroom
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie (optioneel)

Champignon roomsaus maken

  1. Zet een pan op het vuur met de boter, fruit hierin het sjalotje met de knoflook in aan
  2. Voeg dan de champignons toe en bak deze even lekker mee
  3. Voeg dan de eetlepel bloem toe en bak even mee
  4. Blus dan af met de witte wijn en laat even doorkoken
  5. Voeg dan de groenten bouillon toe en breng aan de kook
  6. Laat 2 minuutjes doorkoken en voeg dan de kookroom toe en breng de saus aan de kook
  7. Proef even en breng eventueel op smaak met zout en peper
  8. Voeg voor het serveren de fijngehakte peterselie toe (optioneel)
5 from 1 reviews
Champignon roomsaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • scheutje witte wijn
  • 1 bakje champignons in plakjes of partjes
  • 200 ml groenten bouillon
  • 200 ml kookroom
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie (optioneel)
Bereiding
  1. Zet een pan op het vuur met de boter, fruit hierin het sjalotje met de knoflook in aan
  2. Voeg dan de champignons toe en bak deze even lekker mee
  3. Voeg dan de eetlepel bloem toe en bak even mee
  4. Blus dan af met de witte wijn en laat even doorkoken
  5. Voeg dan de groenten bouillon toe en breng aan de kook
  6. Laat 2 minuutjes doorkoken en voeg dan de kookroom toe en breng de saus aan de kook
  7. Proef even en breng eventueel op smaak met zout en peper
  8. Voeg voor het serveren de fijngehakte peterselie toe (optioneel)

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.