Mexicaanse rijst
Mexicaanse rijst, lekker opgebakken rijst met tomaat, kidneybonen, sperzieboontjes, mais en platte peterselie heerlijk gebruid met knoflook en komijn. Je kunt deze rijst zowel warm als koud als bijgerecht serveren. Lekker als onderdeel van een Mexicaanse maaltijd.
Mexicaanse rijst recept
4 personen
- 300 gram rijst
- 1 blokje kippenbouillon
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 theelepels komijnpoeder
- 5 eetlepels tomatenblokjes (uit blik)
- handje platte peterselie heel fijn gesneden
- klein blikje kideybonen
- 100 gram sperziebonen gebalancheerd en in stukjes gesneden
- klein blikje mais
- olie
- zout
Mexicaanse rijst maken
- Kook de rijst samen met het blokje kippenbouillon, hou de tijd aan zoals op de verpakking staan
- Fruit dan de knoflook aan in een scheutje olie, voeg dan de tomatenblokjes toe samen met de komijnpoeder
- Bak alles even kort aan en voeg dan de rijst, de kidneybonen, sperziebonen en de mais toe
- Breng op smaak met zout
- Roer net voor het opdienen de peterselie toe
- Eet smakelijk
Ingrediënten
- 300 gram rijst
- 1 blokje kippenbouillon
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 theelepels komijnpoeder
- 5 eetlepels tomatenblokjes uit blik
- handje platte peterselie heel fijn gesneden
- klein blikje kideybonen
- 100 gram sperziebonen gebalancheerd en in stukjes gesneden
- klein blikje mais
- olie
- zout
Bereiding
- Kook de rijst samen met het blokje kippenbouillon, hou de tijd aan zoals op de verpakking staan
- Fruit dan de knoflook aan in een scheutje olie, voeg dan de tomatenblokjes toe samen met de komijnpoeder
- Bak alles even kort aan en voeg dan de rijst, de kidneybonen, sperziebonen en de mais toe
- Breng op smaak met zout
- Roer net voor het opdienen de peterselie toe
Erg lekker recept. Komt in onze favorieten lijstje!