Blancheren

0

Blancheren, wat is dat nou eigenlijk? Je ziet het wel vaker in recepten staan maar wat word er nou precies mee bedoelt. Blancheren is het kort koken van (hoofdzakelijk groente) in ruim water. Je kookt de groente heel kort in ruim kokend water met wat zout en na enkele minuten als de groente beetgaar is (nog knapperig) schep je deze aan in een bak (ijs) koud water. Zo stopt het garings proces direct en houden de groenten hun kleur.

Wil je groenten invriezen dan kun je deze het beste ook even blancheren, zo blijft de groente houdbaar.

Blancheren, wat heb je nodig

  • Pan
  • Ruim water met wat zout
  • Schuimspaan
  • Bak met koud water
  • Groenten, in dit voorbeeld sperziebonen (afgehaald en gewassen)

Blancheren hoe doe je het

  1. Zet een pan op het vuur met ruim water met wat zout
  2. Zodra het water kookt doe je de groenten erin en breng je het water weer aan de kook
  3. Laat enige minuten doorkoken (sperziebonen ongeveer 4 minuten)
  4. Controleer of de groente beetgaar is, zo ja schep deze dan direct met de schuimspaan uit het water in de bak met (ijs) water
  5. Laat de groente vervolgens uitlekken en gebruik het verder in bijvoorbeeld je roerbak schotel of vries de groenten in

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.