Romige champignonsoep

0

Romige champignonsoep is net als champignonsaus een klassieker. De champignonsoep is 1 van de meest gegeten soepen samen met tomatensoep, kippensoep en groentensoep. Ondanks dat er tegenwoordig veel meer variatie in de soepen zit is champignonsoep wel een klassieker onder de soepen. Er gaan net zoals met zoveel recepten veel versies te ronde maar ik vind onderstaand recept makkelijk, snel en ook nog eens erg lekker. Geen reden meer om een pakje champignonsoep te pakken dus.

Romige Champignonsoep

  • 2 bakjes champignons in plakjes gesneden
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 25 gram boter
  • 1 liter groenten bouillon (van bouillonblokjes)
  • 200 ml kookroom
  • 3 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie (gewassen)

Romige champignonsoep maken

  1. Zet een pan op het vuur met de helft van de boter
  2. Fruit hierin het fijngesneden sjalotje en voeg dan de helft van de champignon plakjes toe
  3. Bak even mee tot de champignons zachter worden
  4. Voeg dan de bloem toe en bak even kort mee
  5. Giet dan de bouillon erbij en breng aan de kook
  6. Zodra de soep kookt zet het vuur laag en laat zachtjes een paar minuutjes doorkoken
  7. Doe ik een wok de achtergehouden boter en bak hierin de andere helft van de champignons, zodra ze gaar zijn zet je het vuur uit (deze champignons gaan straks nog bij de soep)
  8. Pureer nu de soep met een staafmixer tot een gladde soep, voeg de kookroom toe en breng net aan weer aan de kook
  9. Breng op smaak met zout en peper
  10. Voeg dan de champigons toe en proef nogmaals na
  11. Roer voor het serveren de fijngehakte peterselie toe
  12. Eet smakelijk
5 from 1 reviews
Romige champignonsoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 2 bakjes champignons in plakjes gesneden
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 25 gram boter
  • 1 liter groenten bouillon (van bouillonblokjes)
  • 200 ml kookroom
  • 3 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie (gewassen)
Bereiding
  1. Zet een pan op het vuur met de helft van de boter
  2. Fruit hierin het fijngesneden sjalotje en voeg dan de helft van de champignon plakjes toe
  3. Bak even mee tot de champignons zachter worden
  4. Voeg dan de bloem toe en bak even kort mee
  5. Giet dan de bouillon erbij en breng aan de kook
  6. Zodra de soep kookt zet het vuur laag en laat zachtjes een paar minuutjes doorkoken
  7. Doe ik een wok de achtergehouden boter en bak hierin de andere helft van de champignons, zodra ze gaar zijn zet je het vuur uit (deze champignons gaan straks nog bij de soep)
  8. Pureer nu de soep met een staafmixer tot een gladde soep, voeg de kookroom toe en breng net aan weer aan de kook
  9. Breng op smaak met zout en peper
  10. Voeg dan de champigons toe en proef nogmaals na
  11. Roer voor het serveren de fijngehakte peterselie toe

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.