Avocado salsa met gerookte zalm en grote garnalen
Avocado salsa met gerookte zalm en grote garnalen. Dit is een supermooi voorgerechtje die je zo met kerst op tafel kunt zetten. Een lekkere salsa van tomaat en avocado met gerookte zalm en bovenop wat grote garnalen maken dat dit gerechtje een feestelijke uitstraling heeft en tot eenvoudig te maken is.
Avocado salsa met gerookte zalm recept
4 personen
- 2 avocado’s
- 2 tomaten
- ½ rode ui gesnipperd
- sap van ½ citroen
- olijfolie
- zout en peper
- verse peterselie
- 100 gram gerookte zalm
- 12 grote garnalen (gepeld met staart)
- 1 teentje knoflook
Avocado salsa met gerookte zalm maken
- Marineer de grote garnalen in wat olie met een uitgeperst teentje knoflook
- Zet een pan op het vuur en bak hierin de garnalen 2-3 minuutjes tot ze gaar zijn en laat ze afkoelen
- Schil de avocados en halveer ze, haal de pit eruit en snijd in mooie kleine blokjes
- Meng met het sap van een halve citroen
- Halveer de tomaten, haal met een lepel de zaadlijsten eruit, snijd dan de tomaat in reepjes en dan in blokjes
- Meng met de avocado, voeg een scheutje olijfolie, zout, peper en de rode ui toe en meng alles door elkaar
- Hak wat verse en gewassen peterselie heel fijn en meng 1 eetlepel door de salsa, hou wat achter voor de garnering
- Verdeel de salsa over 4 witte borden en schep wat van de dressing eroverheen
- Verdeel dan de gerookte zalm over de salsa en leg bovenop de zalm 3 grote garnalen, bestrooi met wat vers gehakte peterselie
Ingrediënten
- 2 avocado’s
- 2 tomaten
- ½ rode ui gesnipperd
- sap van ½ citroen
- olijfolie
- zout en peper
- verse peterselie
- 100 gram gerookte zalm
- 12 grote garnalen gepeld met staart
- 1 teentje knoflook
Bereiding
- Marineer de grote garnalen in wat olie met een uitgeperst teentje knoflook
- Zet een pan op het vuur en bak hierin de garnalen 2-3 minuutjes tot ze gaar zijn en laat ze afkoelen
- Schil de avocados en halveer ze, haal de pit eruit en snijd in mooie kleine blokjes
- Meng met het sap van een halve citroen
- Halveer de tomaten, haal met een lepel de zaadlijsten eruit, snijd dan de tomaat in reepjes en dan in blokjes
- Meng met de avocado, voeg een scheutje olijfolie, zout, peper en de rode ui toe en meng alles door elkaar
- Hak wat verse en gewassen peterselie heel fijn en meng 1 eetlepel door de salsa, hou wat achter voor de garnering
- Verdeel de salsa over 4 witte borden en schep wat van de dressing eroverheen
- Verdeel dan de gerookte zalm over de salsa en leg bovenop de zalm 3 grote garnalen, bestrooi met wat vers gehakte peterselie