fbpx

Bechamelsaus of groentensaus maken

0

Bechamelsaus of groentensaus. Bechamelsaus is een witte saus gemaakt van melk, het word vaak gebruikt in lasagne of als groenten sausje over de bloemkool. Bechamelsaus is prima zelf te maken en je kunt de saus zo dik maken als je zelf wil. Gebruik je het voor lasagne dan wil je het vaak iets dikker hebben dan dat je het bijvoorbeeld over de bloemkool wil doen. In dit recept ga ik uit van 500 ml saus, wil je meer of minder halveer of verdubbel je recept dan.

Voor 500 ml saus

Bechamelsaus recept

  • 30 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 500 ml melk
  • zout/peper/nootmuskaat

Bechamelsaus maken

  1. Zet een pan op het vuur en smelt hierin de boter
  2. Voeg dan de bloem toe en roer met een pollepel tot je een roux krijgt (hou de massa voor 3 minuten in beweging met een pollepel, zo gaart de bloem)
  3. Voeg dan een scheutje koude melk toe en roer met een garde tot een gladde massa
  4. Voeg dan weer melk toe tot alle melk op is
  5. Breng op smaak met zout/peper en nootmuskaat en laat een paar minuutjes indikken, let er op dat de saus niet aanbrand
  6. Heb je klontjes in je saus giet het dan door een zeef, is je saus te dik voeg dan nog wat extra melk toe
5 from 1 reviews
Bechamelsaus of groentensaus maken
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 30 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 500 ml melk
  • zout/peper/nootmuskaat
Bereiding
  1. Zet een pan op het vuur en smelt hierin de boter
  2. Voeg dan de bloem toe en roer met een pollepel tot je een roux krijgt (hou de massa voor 3 minuten in beweging met een pollepel, zo gaart de bloem)
  3. Voeg dan een scheutje koude melk toe en roer met een garde tot een gladde massa
  4. Voeg dan weer melk toe tot alle melk op is
  5. Breng op smaak met zout/peper en nootmuskaat en laat een paar minuutjes indikken, let er op dat de saus niet aanbrand
  6. Heb je klontjes in je saus giet het dan door een zeef, is je saus te dik voeg dan nog wat extra melk toe

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.