fbpx

Groente omelet met groene asperges

0

Groente omelet met groene asperges en sperziebonen. Een goed gevulde omelet die je zowel als lunch maar ook als complete maaltijd kan eten. Een heerlijke omelet boordevol groenten en op smaak gemaakt met greyere kaas en verse tijm. Ik heb de omelet hier in een kleine gietijzeren pan gemaakt, zodat je deze zo in het pannetje kan serveren. Zo blijft de omelet lekker warm en het staat ook nog eens heel erg leuk.

Groente omelet recept

Per omelet

  • 3 eieren
  • 75 gram groene asperge tips (jonge groene kleine asperges, te koop bij AH)
  • 75 gram sperziebonen (puntjes eraf gehaald)
  • 6 takjes verse tijm
  • zout en peper
  • scheutje kookroom (of melk)
  • 25 gram geraspte greyere kaas (of andere smaakvolle kaas)

Groente omelet met groene asperges maken

  1. Blancheer de sperziebonen door ze in ruim kokend water met wat zout een minuut of 5-6 (check of ze beetgaar zijn anders iets langer) te koken en dan in een bak met ijskoud water te scheppen, zo blijven de sperziebonen mooi groen
  2. Laat de sperziebonen daarna uit lekken
  3. Breek de eieren boven een kom, doe er een scheutje kookroom (of melk) bij en roer de geraspte kaas erdoor
  4. Rits van 4 takjes tijm de blaadjes af en doe de blaadjes bij het ei/kaas mengsel, roer door en breng op smaak met zout en peper
  5. Zet een (gietijzeren) pan op het vuur met wat olie en roerbak hier de asperge tips in tot ze beetgaar zijn
  6. Voeg dan de sperziebonen toe en verwarm even mee
  7. Giet dan het ei/kaas mengsel op de groenten en doe een deksel op de pan, laat zo de omelet garen
  8. Zodra de omelet net aan gestold is van het vuur halen en direct serveren, eet eventueel met wat lekker knapperig brood
5 from 1 reviews
Groente omelet met groene asperges
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 75 gram groene asperge tips (jonge groene kleine asperges, te koop bij AH)
  • 75 gram sperziebonen (puntjes erafgehaald)
  • 6 takjes verse tijm
  • zout en peper
  • scheutje kookroom (of melk)
  • 25 gram geraspte greyere kaas (of andere smaakvolle kaas)
Bereiding
  1. Blancheer de sperziebonen door ze in ruim kokend water met wat zout een minuut of 5-6 (check of ze beetgaar zijn anders iets langer) te koken en dan in een bak met ijskoud water te scheppen, zo blijven de sperziebonen mooi groen
  2. Laat de sperziebonen daarna uit lekken
  3. Breek de eieren boven een kom, doe er een scheutje kookroom (of melk) bij en roer de geraspte kaas erdoor
  4. Rits van 4 takjes tijm de blaadjes af en doe de blaadjes bij het ei/kaas mengsel, roer door en breng op smaak met zout en peper
  5. Zet een (gietijzeren) pan op het vuur met wat olie en roerbak hier de asperge tips in tot ze beetgaar zijn
  6. Voeg dan de sperziebonen toe en verwarm even mee
  7. Giet dan het ei/kaas mengsel op de groenten en doe een deksel op de pan, laat zo de omelet garen
  8. Zodra de omelet net aan gestold is van het vuur halen en direct serveren, eet eventueel met wat lekker knapperig brood

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.