Churros beslag
Churros beslag is een mengsel van onder andere melk, boter en bloem. Je maakt met het beslag Churros, een zoete lekkernij welke oorspronkelijk uit Spanje komt. Het zijn zoete gefrituurde deegsliertjes welke je na het bakken bestrooid met poedersuiker of kaneelsuiker. Ook worden churros heel vaak gegeten met een warme chocoladesaus.
Churros beslag recept
- 100 ml melk
- 50 ml water
- 50 gram boter
- 30 gram suiker
- 125 gram bloem
- 2 eieren
- snuf zout
Verder nodig
- 1 theelepel kaneel
- 3 eetlepels suiker
- Olie om te frituren
- Spuitzak met kartel spuitmondje
Churros maken
- Neem een steelpannetje en verwarm hierin het water, de melk, de boter en 30 gram suiker
- Breng het geheel aan de kook en zodra het begint te koken voeg je in 1x alle bloem toe en roer het direct door met een (houten) spatel
- Hoe het deeg een beetje in beweging terwijl je de steelpan op zacht vuur laat staan. Zo kan de bloem een beetje “garen” (dit voorkomt straks een bloem smaak aan de churros)
- Haal na enkele minuten de pan van het vuur en laat 2 minuten afkoelen
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer stevig door met een spatel tot het ei opgenomen is
- Voeg een snuf zout toe en schep het churros beslag in een spuitzak met daarin een kartel spuitmondje
- Meng 3 eetlepels suiker met 1 theelepel kaneel
- Verwarm dan de olie in een pan tot 180 graden en spuit dan slierten van ongeveer 10 cm in de warme olie, je kunt de slierten churros makkelijk doorknippen met een schaar
- Bak niet meer dan 5 of 6 churros slierten tegelijk in de pan
- Bak de slierten in enkele minuten goudbruin
- Schep de churros met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier
- Bestrooi dan direct met de kaneelsuiker
- Eet de churros zo of nog met warme chocoladesaus
Onderstaand een recept voor chocoladesaus om de churros in te dopen
Chocoladesaus voor churros recept
- 65 g pure chocolade in stukjes gehakt
- 50 ml slagroom of melk
Chocoladesaus churros maken
- Doe de melk of slagroom in een steelpan en verwarm tot bijna aan de kook
- Giet de hete melk of slagroom op de stukjes chocolade en blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is
- Serveer de warme chocoladesaus bij de churros
Ingrediënten
Voor het beslag
- 100 ml melk
- 50 ml water
- 50 gram boter
- 30 gram suiker
- 125 gram bloem
- 2 eieren
- snuf zout
Om de churros in te dopen
- 1 theelepel kaneel
- 3 eetlepels suiker
Chocoladesaus
- 65 g pure chocolade in stukjes gehakt
- 50 ml slagroom of melk
Bereiding
Churros beslag maken
- Neem een steelpannetje en verwarm hierin het water, de melk, de boter en 30 gram suiker
- Breng het geheel aan de kook en zodra het begint te koken voeg je in 1x alle bloem toe en roer het direct door met een (houten) spatel
- Hoe het deeg een beetje in beweging terwijl je de steelpan op zacht vuur laat staan. Zo kan de bloem een beetje “garen” (dit voorkomt straks een bloem smaak aan de churros)
- Haal na enkele minuten de pan van het vuur en laat 2 minuten afkoelen
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer stevig door met een spatel tot het ei opgenomen is
- Voeg een snuf zout toe en schep het churros beslag in een spuitzak met daarin een kartel spuitmondje
Suikerlaagje om de churros
- Meng 3 eetlepels suiker met 1 theelepel kaneel
Churros bakken
- Verwarm dan de olie in een pan tot 180 graden en spuit dan slierten van ongeveer 10 cm in de warme olie, je kunt de slierten churros makkelijk doorknippen met een schaar
- Bak niet meer dan 5 of 6 churros slierten tegelijk in de pan
- Bak de slierten in enkele minuten goudbruin
- Schep de churros met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier
- Bestrooi dan direct met de kaneelsuiker
- Eet de churros zo of nog met warme chocoladesaus
Chocoladesaus maken
- Doe de melk of slagroom in een steelpan en verwarm tot bijna aan de kook
- Giet de hete melk of slagroom op de stukjes chocolade en blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is
Eindelijk zelf deze churros een keer gebakken. Als ik op de markt ben en een kraam zie staan met churros moet ik ze kopen…nu niet meer want ik heb nu een heerlijk recept om ze zelf te bakken:)