Website met heerlijke recepten en kooktips

Kwarktaart met appel en kruidnoten

3 3.809

Deze kwarktaart met appel en een bodem van kruidnoten is heel geschikt om te maken rond sinterklaas. Maar ook nu zijn er al vol op kruidnoten te krijgen dus schroom je niet om deze heerlijke taart nu al te maken. Of bak zelf je kruidnoten natuurlijk dat kan ook nog.

Ik heb deze taart gemaakt in een brownie bakblik vandaar de vierkante vorm maar je kunt er ook een rond bakblik voor gebruiken (ongeveer 22-24 doorsnede of 20×24 brownieblik) 

Kwarktaart met appel en kruidnoten recept

Voor de bodem

  • 200 gram kruidnoten
  • 100 gram boter, gesmolten

Kwarktaart recept

  • 300 gram slagroom
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 300 gram volle kwark of roomkaas
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 sinaasappel, rasp en sap
  • 100 gram kruidnoten, grof gehakt
  • 2 of 3 grote appels in grove blokjes (zonder schil en klokhuis
  • Klontje roomboter
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker

Kwarktaart met appel en kruidnoten maken

  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in grove blokjes
  2. Zet een koekenpan op het vuur en smelt hierin het klontje roomboter
  3. Doe de blokjes appel, de suiker en het kaneel erbij en bak op midden hoog vuur terwijl je de appel in beweging houd
  4. Zodra de appelblokjes beginnen te kleuren giet je ze op een bord om af te koelen.
  5. Bekleed de onderkant van een bakblik met bakpapier en ook de zijkanten door er een strook bakpapier tegenaan te leggen
  6. Maal de kruidnoten fijn in een keukenmachine of doe de kruidnoten in een plastic zak en sla en/of rol er met een deegroller overheen tot de kruidnoten fijn zijn
  7. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt hierin de 100 gram boter en zodra de boter gesmolten is giet je de fijne kruidnoten erbij en meng het goed door elkaar
  8. Doe het mengsel in het bakblik en druk het overal goed aan met de achterkant van een lepel
  9. Zet in de koelkast terwijl je het kwarkmengsel gaat maken
  10. Was de sinaasappel goed en rasp het schil eraf en zet apart
  11. Pers nu de sinaasappel uit en doe het sap in een steelpannetje
  12. Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water
  13. Sla de slagroom op samen met de witte basterdsuiker
  14. Zodra de slagroom dikker begint te worden voeg je de kwark of roomkaas toe en mix het kort even goed door elkaar
  15. Verwarm nu de sinaasappelsap en voeg hieraan toe de uitgeknepen gelatineblaadjes en roer goed door tot de gelatine helemaal opgelost is
  16. Mix de sinaasappelsap met gelatine nu door het kwarkmengsel samen met de sinaasappelrasp
  17. Hak 100 gram kruidnoten grof en spatel dit door het kwarkmengsel
  18. Schep nu de helft van het kwarkmengsel op de bodem en verdeel daar de gebakken appelblokjes over
  19. Dek nu af met de rest van het kwarkmengsel
  20. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast en snijd dan in punten of stukjes
Kwarktaart met appel en kruidnoten

Kwarktaart met appel en kruidnoten

5 van 10 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Taart
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 taart
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 200 gram kruidnoten
  • 100 gram boter gesmolten

Kwarktaart recept

  • 300 gram slagroom
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 300 gram volle kwark of roomkaas
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 sinaasappel rasp en sap
  • 100 gram kruidnoten grof gehakt
  • 2 of 3 grote appels in grove blokjes (zonder schil en klokhuis
  • Klontje roomboter
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding

  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in grove blokjes
  • Zet een koekenpan op het vuur en smelt hierin het klontje roomboter
  • Doe de blokjes appel, de suiker en het kaneel erbij en bak op midden hoog vuur terwijl je de appel in beweging houd
  • Zodra de appelblokjes beginnen te kleuren giet je ze op een bord om af te koelen.
  • Bekleed de onderkant van een bakblik met bakpapier en ook de zijkanten door er een strook bakpapier tegenaan te leggen
  • Maal de kruidnoten fijn in een keukenmachine of doe de kruidnoten in een plastic zak en sla en/of rol er met een deegroller overheen tot de kruidnoten fijn zijn
  • Zet een steelpannetje op het vuur en smelt hierin de 100 gram boter en zodra de boter gesmolten is giet je de fijne kruidnoten erbij en meng het goed door elkaar
  • Doe het mengsel in het bakblik en druk het overal goed aan met de achterkant van een lepel
  • Zet in de koelkast terwijl je het kwarkmengsel gaat maken
  • Was de sinaasappel goed en rasp het schil eraf en zet apart
  • Pers nu de sinaasappel uit en doe het sap in een steelpannetje
  • Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water
  • Sla de slagroom op samen met de witte basterdsuiker
  • Zodra de slagroom dikker begint te worden voeg je de kwark of roomkaas toe en mix het kort even goed door elkaar
  • Verwarm nu de sinaasappelsap en voeg hieraan toe de uitgeknepen gelatineblaadjes en roer goed door tot de gelatine helemaal opgelost is
  • Mix de sinaasappelsap met gelatine nu door het kwarkmengsel samen met de sinaasappelrasp
  • Hak 100 gram kruidnoten grof en spatel dit door het kwarkmengsel
  • Schep nu de helft van het kwarkmengsel op de bodem en verdeel daar de gebakken appelblokjes over
  • Dek nu af met de rest van het kwarkmengsel
  • Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast en snijd dan in punten of stukjes

 

3 Comments
  1. Rosaly zegt

    5 sterren
    Deze al even proef gemaakt voor straks met sinterklaasavond, super gelukt dus deze komt met sinterklaasavond weer op tafel!

    1. Annelies zegt

      Wat een heerlijke taart, ik ga hem vaker maken!

  2. Wil zegt

    5 sterren
    Heerlijk

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.