Biefstuksalade

0

Deze biefstuksalade is makkelijk te maken en is lauwwarm ook heel erg lekker. Je kunt er eindeloos op los varieeren qua groenten en je kunt er noedels, rijst of mie doorheen doen. Of alleen groenten is ook lekker.

Je begint met de biefstuk te bakken omdat deze eerst even moet rusten voordat je de biefstuk in stukjes, plakjes of reepjes snijd. Door na het bakken het vlees even afgedekt met aluminiumfolie te laten rusten trekken de sappen weer in het vlees terug. Als je direct na het bakken de biefstuk gaat snijden lopen alle sappen eruit. Even afgedekt laten rusten voor ongeveer 10-15 minuutjes dus.

Onderstaand recept is voor 2 personen

Biefstuksalade recept

  • 1 grote biefstuk of 2 kleintjes (175-200 gram)
  • 100 gram peultjes of sugar snaps
  • ¼ komkommer in halve plakjes, zaadlijsten eruit
  • ½ rode paprika in reepjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 4-6 eetlepels ketjap manis plus scheutje extra
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 100 gram sperziebonen
  • 100 gram shiitake (paddestoelen) in reepjes
  • 2 eetlepels gezouten pinda’s of cashewnoten
  • ¼ courgette in halve plakjes
  • Handje tauge
  • 1 eetlepels verse fijngehakte peterselie
  • Zout/peper/olie

Biefstuksalade maken

  1. Zet een koekenpan op het vuur met wat olie en bak op hoog vuur de biefstukken rondom bruin. Strooi tijdens het bakken wat vers gemalen peper en zout over de biefstukken
  2. Bak afhankelijk van de dikte de biefstukken 2 minuutjes aan elke kant en blus af met een scheutje ketjap. Haal van het vuur en haal de biefstukken hier een beetje doorheen. Vouw de biefstukken nu in aluminium folie om te rusten
  3. Zet een pan met 1 liter water op het vuur met wat zout
  4. Zodra het water kookt doe je de sugar snaps of peultjes erin en laat enkele minuten koken tot de peultjes/sugarsnaps beetgaar zijn, giet dan af en spoel direct koud af
  5. Doe ditzelfde met de sperziebonen
  6. Zet nu een pan op het vuur met een scheutje olie, bak hierin de knoflook samen met de paprikareepjes. Roerbak 2 minuten en voeg dan de courgette en de shiitakes toe en bak nogmaals voor 2-3 minuten
  7. Voeg dan de tauge toe en bak 1 minuutje mee
  8. Zet het vuur laag en voeg dan de ketjap en de chilisaus toe en roer goed door
  9. Laat iets afkoelen en meng nu door de sperziebonen en de peultjes. Voeg de halve plakjes komkommer toe en roer nogmaals door elkaar
  10. Snijd nu de biefstuk in plakjes of stukjes en meng door de groenten heen
  11. Verdeel over 2 borden en bestrooi met de pinda’s of cashewnoten en als laatste strooi je er wat fijngesneden peterselie overheen

Eet smakelijk

 

Biefstuksalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Salade
Serves: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 grote biefstuk of 2 kleintjes (175-200 gram)
  • 100 gram peultjes of sugar snaps
  • ¼ komkommer in halve plakjes, zaadlijsten eruit
  • ½ rode paprika in reepjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 4-6 eetlepels ketjap manis plus scheutje extra
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 100 gram sperziebonen
  • 100 gram shiitake (paddestoelen) in reepjes
  • 2 eetlepels gezouten pinda’s of cashewnoten
  • ¼ courgette in halve plakjes
  • Handje tauge
  • 1 eetlepels verse fijngehakte peterselie
  • Zout/peper/olie
Bereiding
  1. Zet een koekenpan op het vuur met wat olie en bak op hoog vuur de biefstukken rondom bruin. Strooi tijdens het bakken wat vers gemalen peper en zout over de biefstukken
  2. Bak afhankelijk van de dikte de biefstukken 2 minuutjes aan elke kant en blus af met een scheutje ketjap. Haal van het vuur en haal de biefstukken hier een beetje doorheen. Vouw de biefstukken nu in aluminium folie om te rusten
  3. Zet een pan met 1 liter water op het vuur met wat zout
  4. Zodra het water kookt doe je de sugar snaps of peultjes erin en laat enkele minuten koken tot de peultjes/sugarsnaps beetgaar zijn, giet dan af en spoel direct koud af
  5. Doe ditzelfde met de sperziebonen
  6. Zet nu een pan op het vuur met een scheutje olie, bak hierin de knoflook samen met de paprikareepjes. Roerbak 2 minuten en voeg dan de courgette en de shiitakes toe en bak nogmaals voor 2-3 minuten
  7. Voeg dan de tauge toe en bak 1 minuutje mee
  8. Zet het vuur laag en voeg dan de ketjap en de chilisaus toe en roer goed door
  9. Laat iets afkoelen en meng nu door de sperziebonen en de peultjes. Voeg de halve plakjes komkommer toe en roer nogmaals door elkaar
  10. Snijd nu de biefstuk in plakjes of stukjes en meng door de groenten heen
  11. Verdeel over 2 borden en bestrooi met de pinda’s of cashewnoten en als laatste strooi je er wat fijngesneden peterselie overheen
  12. Eet smakelijk

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.