Blini beslag

1

Blini’s zijn een soort kleine dikke Russische pannenkoekjes die vaak als hartig hapje gegeten worden. Je kunt ze van gewone bloem maken maar van origine word er boekweitmeel gebruikt, beiden kan dus. Zodra je de blini’s gebakken hebt laat je ze afkoelen en beleg je ze met wat je lekker vind. Wat dacht je van gerookte kip met avocado, roomkaas met gerookte zalm en dille of geitenkaas met honing en walnoten. Heel erg leuk om als hapje of voorgerechtje te serveren..

Blini beslag recept

  • 200 gram bloem of boekweitmeel
  • Half zakje gedroogde gist (3,5 gram)
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 theelepel suiker
  • Snuf zout

Blini’s maken

  1. Zeef de bloem boven een beslagkom en voeg de gist, de suiker en het zout toe en roer goed door
  2. Verwarm de melk tot handwarm in een steelpannetje of de magnetron
  3. Splits de eieren en roer de lauwe melk door de eidooiers
  4. Voeg dit mengsel nu bij het  bloemmengsel en roer goed door
  5. Denk het beslag af en laat het een uur rusten
  6. Klopt na een uur de eiwitten op tot stijve pieken en spatel dit daarna door het beslag het
  7. Verhit een koekenpan en vet deze in met wat olie of boter
  8. Giet kleine hoopjes beslag in de pan van ongeveer 1cm dik
  9. Bak de blini’s op matig vuur om en om mooi goudbruin (ongeveer 1-2 minuten aan elke kant)
  10. Haal de blini’s dan uit de pan en laat afkoelen op een bord
  11. Beleg de blini’s naar wens zodra deze afgekoeld zijn

Blini’s bewaren 

Blini’s kun je prima een dag bewaren in de koelkast. Dek ze af en beleg ze pas net voor het serveren.

Blini’s invriezen

Wil je ze langer dan een dag bewaren vries ze dan in. Leg tussen elk laagje blini’s en bakpapiertje zodat ze niet aan elkaar vastvriezen. Pak ze daarna luchtdicht in en leg ze in de vriezer. Laat ze in de koelkast ontdooien zodra je ze weer wil gebruiken.

5.0 from 1 reviews
Blini beslag
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 200 gram bloem of boekweitmeel
  • Half zakje gedroogde gist (3,5 gram)
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 theelepel suiker
  • Snuf zout
Bereiding
  1. Zeef de bloem boven een beslagkom en voeg de gist, de suiker en het zout toe en roer goed door
  2. Verwarm de melk tot handwarm in een steelpannetje of de magnetron
  3. Splits de eieren en roer de lauwe melk door de eidooiers
  4. Voeg dit mengsel nu bij het bloemmengsel en roer goed door
  5. Denk het beslag af en laat het een uur rusten
  6. Klopt na een uur de eiwitten op tot stijve pieken en spatel dit daarna door het beslag het
  7. Verhit een koekenpan en vet deze in met wat olie of boter
  8. Giet kleine hoopjes beslag in de pan van ongeveer 1cm dik
  9. Bak de blini’s op matig vuur om en om mooi goudbruin (ongeveer 1-2 minuten aan elke kant)
  10. Haal de blini’s dan uit de pan en laat afkoelen op een bord
  11. Beleg de blini’s naar wens zodra deze afgekoeld zijn

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
1 reactie
  1. Vivianne zegt

    Ik heb 2x het recept gemaakt en wat blini’s ingevroren voor een volgende keer. Als ik dan gasten krijg kan ik snel lekkere hapjes maken, ik had ze gemaakt met roomkaas en zalm en tonijnsalade. Ze lijken me ook lekker met carpaccio met pesto en pijnboompitjes

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardeer dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.