Avocado dressing
Een heerlijke volle romige avocado dressing die je bij veel salades kunt eten. Heerlijk in combinatie met (gerookte) kip, aardbeien en sinaasappel. Met dit recept maak je ongeveer 1 klein weckpotje met dressing. Het makkelijkste is om het recept met een blender of staafmixer te maken. Heb je beiden niet dan kun je de avocado ook met een vork fijnmaken en met een garde alle ingrediënten er daarna doorheen roeren.
Avocado dressing recept
- 1 rijpe avocado
- 25 gram mosterd
- 50 ml azijn
- 50 ml olijfolie
- 200 ml neutrale zonnebloemolie
- Zout en peper naar smaak
Avocado dressing maken
- Halveer de avocado door deze met een scherp mes rondom door te snijden tot de pit
- Draai in tegengestelde richting de 2 helften van elkaar
- Lepel de pit eruit en schep met een lepel daarna het vruchtvlees uit de schil
- Pureer dit fijn met de staafmixer of de blender
- Voeg nu de mosterd en de azijn toe en mix nogmaals even door
- Voeg dan in 2 of 3x de 2 soorten olie erbij en mix tot een gladde romige dressing
- Breng indien gewenst de dressing verder op smaak met zout en weinig peper
Ingrediënten
- 1 rijpe avocado
- 25 gram mosterd
- 50 ml azijn
- 50 ml olijfolie
- 200 ml neutrale zonnebloemolie
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Halveer de avocado door deze met een scherp mes rondom door te snijden tot de pit
- Draai in tegengestelde richting de 2 helften van elkaar
- Lepel de pit eruit en schep met een lepel daarna het vruchtvlees uit de schil
- Pureer dit fijn met de staafmixer of de blender
- Voeg nu de mosterd en de azijn toe en mix nogmaals even door
- Voeg dan in 2 of 3x de 2 soorten olie erbij en mix tot een gladde romige dressing
- Breng indien gewenst de dressing verder op smaak met zout en weinig peper