Oliebollenbeslag

1

Het lekkerste is natuurlijk om met oud en nieuw zelf oliebollen te bakken. Vaak neem je dan een kant en klaar pak oliebollenmix maar het allerlekkerste is natuurlijk om zelf oliebollenbeslag te maken.

Met onderstaand recept voor oliebollenbeslag maak je ongeveer 25-30 oliebollen

Oliebollenbeslag recept

  • 350 ml lauwwarm water
  • 500 gram bloem
  • 150 ml bier
  • 25 gram suiker
  • 2 zakjes gedroogde gist
  • 5 gram kaneel
  • 10 gram zout
  • 2-3 druppels citroensap
  • 200 gram rozijnen geweekt

Oliebollenbeslag maken

  1. Neem een beslagkom en zeef de bloem samen met het zout boven de beslagkom
  2. Voeg dan het kaneel, de gist en het suiker erbij en meng door elkaar
  3. Mix met de handmixer het lauwwarme water, het bier en de citroensap erdoor
  4. Zodra het beslag goed gemengd is voeg je de uitgelekte rozijnen toe en roer je dit met bv een houten lepel goed door elkaar
  5. Dek de beslagkom dan af met een vochtige theedoek en zet deze op een tochtvrije en warme plaats weg om te rijzen
  6. Laat het beslag minimaal een uur rijzen tot deze in volume is verdubbelt
  7. Als het beslag gerezen is kun je de oliebollen gaan bakken

Oliebollen bakken:

Oliebollen bakken
Oliebollen bakken
  1. Verhit de olie in een frituurpan of andere ruime pan tot 180 graden
  2. Maak met behulp van de ijsknijper (of 2 lepels) een bol van het beslag en laat deze in de olie zakken
  3. Voeg niet teveel oliebollen in 1x toe aan de hete olie
  4. Bak de oliebollen in 5 tot 8 minuten goudbruin, als het goed is draaien de oliebollen vanzelf halverwege om (anders even helpen met draaien)
  5. Zodra de oliebollen goed zijn schep je deze met een schuimspaan uit de olie en laat je deze op een stuk keukenpapier met daaronder wat kranten uitlekken
  6. Bestrooi de oliebollen direct met wat poedersuiker. Bestrooi nogmaals met poedersuiker net voor het serveren
5.0 from 1 reviews
Oliebollenbeslag
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Serves: 25-30 oliebollen
Ingrediënten
  • 350 ml lauwwarm water
  • 500 gram bloem
  • 150 ml bier
  • 25 gram suiker
  • 2 zakjes gedroogde gist
  • 5 gram kaneel
  • 10 gram zout
  • 2-3 druppels citroensap
  • 200 gram rozijnen geweekt
Bereiding
Oliebollen beslag maken
  1. Neem een beslagkom en zeef de bloem samen met het zout boven de beslagkom
  2. Voeg dan het kaneel, de gist en het suiker erbij en meng door elkaar
  3. Mix met de handmixer het lauwwarme water, het bier en de citroensap erdoor
  4. Zodra het beslag goed gemengd is voeg je de uitgelekte rozijnen toe en roer je dit met bv een houten lepel goed door elkaar
  5. Dek de beslagkom dan af met een vochtige theedoek en zet deze op een tochtvrije en warme plaats weg om te rijzen
  6. Laat het beslag minimaal een uur rijzen tot deze in volume is verdubbelt
  7. Als het beslag gerezen is kun je de oliebollen gaan bakken
Oliebollen bakken:
  1. Verhit de olie in een frituurpan of andere ruime pan tot 180 graden
  2. Maak met behulp van de ijsknijper (of 2 lepels) een bol van het beslag en laat deze in de olie zakken
  3. Voeg niet teveel oliebollen in 1x toe aan de hete olie
  4. Bak de oliebollen in 5 tot 8 minuten goudbruin, als het goed is draaien de oliebollen vanzelf halverwege om (anders even helpen met draaien)
  5. Zodra de oliebollen goed zijn schep je deze met een schuimspaan uit de olie en laat je deze op een stuk keukenpapier met daaronder wat kranten uitlekken
  6. Bestrooi de oliebollen direct met wat poedersuiker. Bestrooi nogmaals met poedersuiker net voor het serveren

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
1 reactie
  1. Fabian zegt

    Dit recept al een keer gemaakt omdat ik straks met oud en nieuw heel veel oliebollen zelf wil bakken dus nu op zoek naar het lekkerste en beste recept, deze oliebollen zijn erg geslaagd

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardeer dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.