Hazelnoot schuimgebak rol

0

Ik vind dit denk ik 1 van de lekkerste gebaksoorten die er is. Ten eerste ben ik dol op hazelnoten en ten tweede heeft deze hazelnootrol een lekkere chewy bite door de meringue die een beetje taai is. Deze hazelnoot schuimgebak rol is super makkelijk te maken en echt een aanrader op een verjaardag.

Hazelnoot schuimgebak rol recept

  • 4 eiwitten
  • 250 gram suiker plus wat extra
  • 1tl maïzena
  • 1tl azijn
  • 100 gram verse hazelnoten fijngehakt
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje slagroom versteviger bv klopfix
  • 1 zakje oploskoffie mokka

Hazelnoot schuimgebak rol maken

  1. Verwarm eerst de oven voor op 190 graden
  2. Neem een vetvrije beslagkom, doe hier de 4 eiwitten in en sla deze stijf
  3. Zodra het eiwit wat steviger word en witte pieken gaat vormen giet dan de suiker er langzaam bij terwijl je blijft kloppen
  4. Klop het eiwit tot je de beslagkom op zijn kop kan houden zonder dat het eiwit eruit loopt
  5. Voeg vervolgens een theelepel maïzena en een theelepel azijn toe en meng nogmaals goed door
  6. Als laatste roer je 80 gram fijn gehakte hazelnoten erdoor (20 gram achterhouden)
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier een vel bakpapier op
  8. Verdeel het eiwitmengsel over de plaat in een rechthoek ter grootte van de bakplaat en strijk glad
  9. Zet de bakplaat 18 minuten in de voorverwarmde oven
  10. Na de eerste 11 minuten moet je de oven op 160 graden zetten (totaal dus 11 minuten op 190 graden en 7 minuten op 160 graden)
  11. Leg in de tussentijd een theedoek op het aanrecht met daar bovenop een vel bakpapier
  12. Strooi wat suiker op het bakpapier
  13. Als het eiwit (meringue) uit de oven komt kiep je deze op zijn kop op het besuikerde bakpapier die op een theedoek ligt
  14. De onderkant van de meringue komt dus bovenop te liggen
  15. Het bakpapier waarop de meringue gebakken is laat je ook gewoon zitten
  16. Laat de meringue 2 uur op deze manier afkoelen
  17. Trek nu voorzichtig de bovenste laag bakpapier er vanaf
  18. Klop de slagroom samen met het zakje klopfix en de 2 eetlepels suiker stijf
  19. Voeg als laatste het zakje mokka oploskoffie toe en mix nogmaals door
  20. Smeer de meringue rol in met het slagroom/mokkamengsel
  21. Strooi er de laatste achtergehouden gehakte hazelnoten overheen
  22. Rol de meringue nu voorzichtig op met behulp van de theedoek
  23. Snijd er vervolgens plakken van
Hazelnoot schuimgebak rol
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Taart & Koek
Serves: 1 rol
Ingrediënten
  • 4 eiwitten
  • 250 gram suiker plus wat extra
  • 1tl maïzena
  • 1tl azijn
  • 100 gram verse hazelnoten fijngehakt
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje slagroom versteviger bv klopfix
  • 1 zakje oploskoffie mokka
Bereiding
  1. Verwarm eerst de oven voor op 190 graden
  2. Neem een vetvrije beslagkom, doe hier de 4 eiwitten in en sla deze stijf
  3. Zodra het eiwit wat steviger word en witte pieken gaat vormen giet dan de suiker er langzaam bij terwijl je blijft kloppen
  4. Klop het eiwit tot je de beslagkom op zijn kop kan houden zonder dat het eiwit eruit loopt
  5. Voeg vervolgens een theelepel maïzena en een theelepel azijn toe en meng nogmaals goed door
  6. Als laatste roer je 80 gram fijn gehakte hazelnoten erdoor (20 gram achterhouden)
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier een vel bakpapier op
  8. Verdeel het eiwitmengsel over de plaat in een rechthoek ter grootte van de bakplaat en strijk glad
  9. Zet de bakplaat 18 minuten in de voorverwarmde oven
  10. Na de eerste 11 minuten moet je de oven op 160 graden zetten (totaal dus 11 minuten op 190 graden en 7 minuten op 160 graden)
  11. Leg in de tussentijd een theedoek op het aanrecht met daar bovenop een vel bakpapier
  12. Strooi wat suiker op het bakpapier
  13. Als het eiwit (meringue) uit de oven komt kiep je deze op zijn kop op het besuikerde bakpapier die op een theedoek ligt
  14. De onderkant van de meringue komt dus bovenop te liggen
  15. Het bakpapier waarop de meringue gebakken is laat je ook gewoon zitten
  16. Laat de meringue 2 uur op deze manier afkoelen
  17. Trek nu voorzichtig de bovenste laag bakpapier er vanaf
  18. Klop de slagroom samen met het zakje klopfix en de 2 eetlepels suiker stijf
  19. Voeg als laatste het zakje mokka oploskoffie toe en mix nogmaals door
  20. Smeer de meringue rol in met het slagroom/mokkamengsel
  21. Strooi er de laatste achtergehouden gehakte hazelnoten overheen
  22. Rol de meringue nu voorzichtig op met behulp van de theedoek
  23. Snijd er vervolgens plakken van

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rate this recipe: