American Pancake beslag

1

Pancakes zijn heerlijke luchtige Amerikaanse pannenkoekjes welke vaak als ontbijt gegeten worden. Door het eiwit op te kloppen en dit door het beslag te spatelen krijg je super luchtige en fluffy pancakes. Je kunt de kleine pannenkoekjes eten met bijvoorbeeld banaan en honing of maple syrop maar lekkere blauwe bessen of verse aardbeien zijn ook super lekker. Heb je eens wat extra tijd in de ochtend maak dan eens deze heerlijke American pancakes.

American Pancake beslag

  • 3 eieren (gescheiden)
  • 115 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2dl karnemelk
  • Mespuntje zout

American pancake beslag maken

  1. Roer de eidooiers samen met de karnemelk, bloem, zout en bakpoeder  tot een glad beslag
  2. Klop de eiwitten met een handmixer op tot luchtige pieken
  3. Spatel dit door het beslag, nu is je beslag klaar om de pancakes te gaan bakken
  4. American pancakes bakken
  5. Zet een koekenpan op het vuur met een klein klontje boter of een scheutje olie
  6. Als de pan warm geworden is schep je er 3 of 4 kleine hoopjes beslag in
  7. Bak nu eerst 1 kant tot het goudbruin is, draai dan om en bak de andere kant ook mooi bruin
  8. Serveer daarna op een bord en bestrooi met wat poedersuiker en serveer met wat je lekker vind, denk hierbij aan verse aardbeien met slagroom, verse banaan, honing en walnoten of een schepje nutella en bestrooi met amandelen. Of serveer er lekker vers zomerfruit bij.

Pancakes bewaren

In de koelkast kun je pancakes 1 tot 2 dagen bewaren, mits goed afgedekt. Wil je de pancakes langer bewaren leg dan tussen elke pancake een stukje bakpapier en verpak ze luchtdicht in bv een diepvrieszak en leg ze in de vriezer. Zo kun je de pancakes wel 3 maanden bewaren.

Pancakes opwarmen

Pancakes kun je zowel in de koekenpan, magnetron of in de oven opwarmen. Komen de pancakes uit de vriezer laat ze dan wel eerst even ontdooien.

Oven:  Verwarm de oven voor op 180 graden (of 160 graden heteluchtoven). Leg de pancakes op een stuk bakpapier op de bakplaat en dek ze af met aluminiumfolie tegen het uitdrogen. Verwarm de pancakes nu in ongeveer 4 minuten.

Magnetron: Leg de pancakes op een bord en dek ze af met wat plasticfolie. Verwarm ze in ongeveer 60 seconden op 800 watt. Zijn het meer pancakes op elkaar verwarm dan iets langer, een seconden of 90.

Koekenpan: Verwarm een koekenpan op het vuur en smeer de pan in met wat olie of boter. Leg hierin de pancakes en verwarm op niet te hoog vuur de pancakes om en om in ongeveer 4 minuutjes tot ze lekker warm zijn.

Serveer direct

5.0 from 1 reviews
American Pancake beslag
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Pancakes
Ingrediënten
  • 3 eieren (gescheiden)
  • 115 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2dl karnemelk
  • Mespuntje zout
Bereiding
American pancake beslag maken
  1. Roer de eidooiers samen met de karnemelk, bloem, zout en bakpoeder tot een glad beslag
  2. Klop de eiwitten met een handmixer op tot luchtige pieken
  3. Spatel dit door het beslag, nu is je beslag klaar om de pancakes te gaan bakken
American pancakes bakken
  1. Zet een koekenpan op het vuur met een klein klontje boter of een scheutje olie
  2. Als de pan warm geworden is schep je er 3 of 4 kleine hoopjes beslag in
  3. Bak nu eerst 1 kant tot het goudbruin is, draai dan om en bak de andere kant ook mooi bruin
  4. Serveer daarna op een bord en bestrooi met wat poedersuiker en serveer met wat je lekker vind, denk hierbij aan verse aardbeien met slagroom, verse banaan, honing en walnoten of een schepje nutella en bestrooi met amandelen. Of serveer er lekker vers zomerfruit bij.

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
1 reactie
  1. Karin B zegt

    Voor het eerst pancakes gebakken vanmorgen met dit recept, de kids waren er dol op…en ik ook

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardeer dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.