Pannenkoekenbeslag

1

Dit pannenkoekenbeslag is makkelijk zelf te maken en het is echt niet nodig om een kant en klaar pakket pannenkoekenbeslag te kopen. Met onderstaand recept kun je ongeveer 10-12 pannenkoeken bakken afhankelijk van de grootte van je koekenpan en de dikte van de pannenkoeken. Zelf voeg ik altijd een scheutje stroop toe aan het beslag, dit is optioneel maar ik heb het er wel bijgezet omdat ik het zelf echt heerlijk vind en je pannenkoeken een mooie kleur krijgen bij het bakken.

Pannenkoekenbeslag recept

  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepeltje zout
  • Scheutje milde olijfolie of zonnebloemolie (neutrale smaak)
  • 2 eetlepels stroop (dit is optioneel)

Pannenkoekenbeslag maken

  1. Neem een beslagkom en doe hierin de melk, de eieren, een snuf zout en een klein scheutje neutrale olijfolie of zonnebloemolie en roer met een garde goed door
  2. Zeef de bloem nu boven de melk en mix dit tot een glad beslag. Voeg eventueel de stroop toe en meng nogmaals goed door elkaar
  3. Het pannenkoekenbeslag is nu klaar voor gebruik

Pannenkoeken bakken

  1. Zet een koekenpan op het vuur met een klontje boter of een scheutje olie
  2. Zodra de boter heet en gesmolten is voeg je een schep pannenkoekenbeslag toe en rol je de pan heen en weer zodat het beslag over de pan verdeelt is
  3. Bak nu 1 kant tot deze goudbruin is (speel een beetje met het vuur, die moet niet te hoog maar ook niet te laag staan)
  4. Zodra de ene kant goudbruin is draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant bruin
  5. Leg nu de pannenkoek op een bord en denk deze af door een ander bord er op zijn kop op te leggen, zo hou je de pannenkoeken warm tot je al het beslag opgebakken hebt en je de pannenkoeken gaat eten.

Pannenkoeken bewaren

Pannenkoeken kun je 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast, dek ze goed af met plasticfolie. Wil je de pannenkoeken langer bewaren dan zou ik ze invriezen.

Pannenkoeken invriezen

Leg tussen elke pannenkoek een stukje bakpapier zodat ze niet aan elkaar gaan kleven en verpak ze daarna luchtdicht in bijvoorbeeld een diepvrieszak. Zo kun je de pannenkoeken wel 3 maanden goed houden.

Pannenkoeken opwarmen

Wil je de pannenkoeken opwarmen dan kun je dat bijvoorbeeld doen in een koekenpan, de magnetron of in de oven. Komen de pannenkoeken uit de diepvries laat ze dan eerst ontdooien (haal ze bijvoorbeeld de avond van tevoren eruit en zet ze in de koelkast). Ook kun je pannenkoeken eventueel verwarmen bovenop een pan heet water.

Koekenpan: Verwarm een koekenpan op het vuur en doe er een klontje boter in of een scheutje olie en leg de pannenkoek in de warme koekenpan. Verwarm zo beiden kanten op laag vuur tot ze lekker warm zijn.

Oven: Verwarm de oven voor op 150 graden en leg de pannenkoeken afgedekt met aluminiumfolie in de voorverwarmde oven voor 10-15 minuten tot ze lekker warm zijn(afhankelijk van de hoeveelheid pannenkoeken op elkaar)

Magnetron: Leg de pannenkoeken op een bord en dek deze af met plasticfolie of magnetronfolie. Verwarm de pannenkoeken op 800 watt voor ongeveer 1 á 2 minuten (afhankelijk van de hoeveelheid pannenkoeken op elkaar)

Boven een pan heet water: Zet een pan met heet water op het vuur wat net niet aan de kook is. Zet hierop een bord met de pannenkoeken bovenop en dek de pannenkoeken goed af met aluminiumfolie. Verwarm zo de pannenkoeken tot ze warm zijn. (draai eventueel de stapel een keer om als het meerdere pannenkoeken zijn)

Pannenkoeken tips:
  • Voeg wat stroop toe aan het beslag, dit geeft de pannenkoeken een mooie bruine kleur bij het bakken en smaakt ook nog eens heerlijk
  • Voeg wat kaneel toe aan het beslag als je zoete pannenkoeken gaat bakken
  • Wil je appel pannenkoeken maken rasp dan wat appel en roer dat door het beslag en eventueel wat kaneel en bak het beslag daarna
  • Prak een banaan door het beslag om lekkere banaan pannenkoekjes te maken (lekker daarna besmeren met nutella)
5.0 from 1 reviews
Pannenkoekenbeslag
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepeltje zout
  • Scheutje milde olijfolie of zonnebloemolie (neutrale smaak)
  • 2 eetlepels stroop (dit is optioneel)
Bereiding
Pannenkoekenbeslag maken
  1. Neem een beslagkom en doe hierin de melk, de eieren, een snuf zout en een klein scheutje neutrale olijfolie of zonnebloemolie en roer met een garde goed door
  2. Zeef de bloem nu boven de melk en mix dit tot een glad beslag. Voeg eventueel de stroop toe en meng nogmaals goed door elkaar
  3. Het pannenkoekenbeslag is nu klaar voor gebruik
Pannenkoeken bakken
  1. Zet een koekenpan op het vuur met een klontje boter of een scheutje olie
  2. Zodra de boter heet en gesmolten is voeg je een schep pannenkoekenbeslag toe en rol je de pan heen en weer zodat het beslag over de pan verdeelt is
  3. Bak nu 1 kant tot deze goudbruin is (speel een beetje met het vuur, die moet niet te hoog maar ook niet te laag staan)
  4. Zodra de ene kant goudbruin is draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant bruin
  5. Leg nu de pannenkoek op een bord en denk deze af door een ander bord er op zijn kop op te leggen, zo hou je de pannenkoeken warm tot je al het beslag opgebakken hebt en je de pannenkoeken gaat eten.

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
1 reactie
  1. Ineke zegt

    Heel makkelijk te maken, geen kant en klaar pak meer nodig gehad sinds in dit recept ken

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardeer dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.