Wafelbeslag

1

Wie wil er nou niet zelf lekkere wafels bakken? Je hebt wel een wafelijzer nodig maar met dit recept voor wafelbeslag bak je straks zelf heerlijke wafels. Wat dacht je van wafels met poedersuiker, warme kersen en een bolletje ijs? Of in de zomer met vers fruit of aardbeien met slagroom? Of banaan en nutella en nootjes…

Onderstaand recept is voor 4 wafels

Wafelbeslag recept

  • 500 ml melk
  • 300 gram bloem
  • Snuf zout
  • 10 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 75 gram basterdsuiker (witte)
  • 100 gram boter

Wafelbeslag maken

  1. Zeef de bloem boven een beslagkom samen met het zout
  2. Voeg het bakpoeder en de suiker toe en roer dan 1 voor 1 de eieren erdoor
  3. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en voeg dit bij het mengsel, roer goed door
  4. Voeg als laatste de melk toe en roer tot een glad beslag

Wafels bakken

  1. Verwarm het wafelijzer voor en giet het beslag in het ijzer
  2. Bak de wafels in ongeveer 3-4 minuten goudbruin

Serveer warm met:

  • Warme kersen en een bol ijs
  • Aardbeien met slagroom
  • Vers fruit
  • Banaan en nutella
  • Hazelnootpasta en nootjes
  • Of alles wat je maak lekker vind

Wafels bewaren

Luchtdicht verpakt kun je de wafels 2 dagen bewaren, wil je de wafels langer bewaren dan zou ik ze invriezen

Wafels invriezen

Verpak de wafels luchtdicht en leg ze in de vriezer, zo kun je de wafels wel 3 maanden bewaren\

Wafels opwarmen

  1. Verwarm dan de oven voor op 180 graden (hete lucht op 160 graden)
  2. Leg de wafels op een papiertje op de bakplaat en verwarm de wafels in ongeveer 3-4 minuten
5.0 from 1 reviews
Wafelbeslag
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Serves: 4 wafels
Ingrediënten
  • 500 ml melk
  • 300 gram bloem
  • Snuf zout
  • 10 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 75 gram basterdsuiker (witte)
  • 100 gram boter
Bereiding
Wafelbeslag maken
  1. Zeef de bloem boven een beslagkom samen met het zout
  2. Voeg het bakpoeder en de suiker toe en roer dan 1 voor 1 de eieren erdoor
  3. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en voeg dit bij het mengsel, roer goed door
  4. Voeg als laatste de melk toe en roer tot een glad beslag
Wafels bakken
  1. Verwarm het wafelijzer voor en giet het beslag in het ijzer
  2. Bak de wafels in ongeveer 3-4 minuten goudbruin

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
1 reactie
  1. Marianne zegt

    Heerlijk recept

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardeer dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.