Wafelbeslag, zo bak jij ook heerlijke wafels
Wie wil er nou niet zelf lekkere wafels bakken? Je hebt wel een wafelijzer nodig maar met dit recept voor wafelbeslag bak je straks zelf heerlijke wafels. Wat dacht je van wafels met poedersuiker, warme kersen en een bolletje ijs? Of in de zomer met vers fruit of aardbeien met slagroom? Of banaan en nutella en nootjes…
Onderstaand recept is voor 4 wafels
Wafelbeslag recept
- 300 ml melk
- 300 gram bloem
- Snuf zout
- 10 gram bakpoeder
- 2 eieren
- 50 gram basterdsuiker (witte)
- 50 gram boter
Wafelbeslag maken
- Zeef de bloem boven een beslagkom samen met het zout
- Voeg het bakpoeder en de suiker toe en roer dan de melk erdoor
- Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en roer stevig met een garde tot een glad beslag
- Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en voeg dit bij het beslag, roer nogmaals stevig met de garde door elkaar
Wafels bakken
- Verwarm het wafelijzer voor en giet het beslag in het ijzer
- Bak de wafels in ongeveer 3-4 minuten goudbruin
Serveer warm met:
- Warme kersen en een bol ijs
- Aardbeien met slagroom
- Vers fruit
- Banaan en nutella
- Hazelnootpasta en nootjes
- Of alles wat je maak lekker vind
Wafels bewaren
Luchtdicht verpakt kun je de wafels 2 dagen bewaren, wil je de wafels langer bewaren dan zou ik ze invriezen
Wafels invriezen
Verpak de wafels luchtdicht en leg ze in de vriezer, zo kun je de wafels wel 3 maanden bewaren
Wafels opwarmen
- Verwarm dan de oven voor op 180 graden (hete lucht op 160 graden)
- Leg de wafels op een papiertje op de bakplaat en verwarm de wafels in ongeveer 3-4 minuten
Ingrediënten
- 300 ml melk
- 300 gram bloem
- Snuf zout
- 10 gram bakpoeder
- 2 eieren
- 50 gram basterdsuiker witte
- 50 gram boter
Bereiding
Wafelbeslag maken
- Zeef de bloem boven een beslagkom samen met het zout
- Voeg het bakpoeder en de suiker toe en roer goed door elkaar
- Voeg de melk toe en roer stevig met een garde tot een glad beslagVoeg nu 1 voor 1 de eieren erbij en roer goed door na elk ei
- Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en voeg dit bij het beslag, roer nogmaals stevig met de garde door elkaar
Wafels bakken
- Verwarm het wafelijzer voor en giet het beslag in het ijzer
- Bak de wafels in ongeveer 3-4 minuten goudbruin
Heerlijk recept
de wafels zijn lekker ,maar hoe krijg ik deze iets krokanter (harder)?
welk ingrediënt moet erbij of minder?
Weet iemand dit?
Ik mis de gist of donker bruin bier er in. Beslag een paar uur laten staan met een natte theedoek er overheen. Zorg dat je kom of emmer groot genoeg is het komt enorm omhoog. En dan worden ze lekker luchtig en krokant.
Ik denk meer bloem
Ze zijn erg lekker geworden!!!
Hoi ik heb wat tips zo zijn ze overheerlijk
Een Zakje vanilesuiker en wat extra kristal suiker een beetje Verder bij je wafelijzer op stand 2 tussen 3 zetten en nadat je mis klaar bent 10 rustige seconden wachten en als je wilt 2 druppels vanile extract hoeft niet.Zo zijn ze super!!!
mij lijkt het heeeeeeeel lekker
mij lijkt het heeeeeeeel lekker!!!!!!!!!!!!
300 gr bloem vervangen door 300 gr havermout (tot meel gemalen)
En de suiker vervangen door 2 overrijpen bananen.
Nog een halve eetlepel koekkruiden erdoor….
Gezond en super lekker
Perfect basisrecept, maar je haalt er wel iets meer wafels uit dan 4. Ik deed het recept door de helft en haalde er toen al 5 uit. Dus dit is een recept voor zeker 10 wafels als je hetzelfde wafelijzer gebruikt dat op de foto staat bij het recept.
Het kan ook met tarwe meel
Was wel lekker maar ik zou wel het dubbele suiker erin doen voor een zoetere smaak.
heel lekker ook met blauwe kleurstof is het heel mooi