Wafelbeslag

5

Wie wil er nou niet zelf lekkere wafels bakken? Je hebt wel een wafelijzer nodig maar met dit recept voor wafelbeslag bak je straks zelf heerlijke wafels. Wat dacht je van wafels met poedersuiker, warme kersen en een bolletje ijs? Of in de zomer met vers fruit of aardbeien met slagroom? Of banaan en nutella en nootjes…

Onderstaand recept is voor 4 wafels

Wafelbeslag recept

  • 300 ml melk
  • 300 gram bloem
  • Snuf zout
  • 10 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 50 gram basterdsuiker (witte)
  • 50 gram boter

Wafelbeslag maken

  1. Zeef de bloem boven een beslagkom samen met het zout
  2. Voeg het bakpoeder en de suiker toe en roer dan 1 voor 1 de eieren erdoor
  3. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en voeg dit bij het mengsel, roer goed door
  4. Voeg als laatste de melk toe en roer tot een glad beslag

Wafels bakken

  1. Verwarm het wafelijzer voor en giet het beslag in het ijzer
  2. Bak de wafels in ongeveer 3-4 minuten goudbruin

Serveer warm met:

  • Warme kersen en een bol ijs
  • Aardbeien met slagroom
  • Vers fruit
  • Banaan en nutella
  • Hazelnootpasta en nootjes
  • Of alles wat je maak lekker vind

Wafels bewaren

Luchtdicht verpakt kun je de wafels 2 dagen bewaren, wil je de wafels langer bewaren dan zou ik ze invriezen

Wafels invriezen

Verpak de wafels luchtdicht en leg ze in de vriezer, zo kun je de wafels wel 3 maanden bewaren

Wafels opwarmen

  1. Verwarm dan de oven voor op 180 graden (hete lucht op 160 graden)
  2. Leg de wafels op een papiertje op de bakplaat en verwarm de wafels in ongeveer 3-4 minuten
Wafelbeslag

Wafelbeslag

4.85 van 13 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 wafels
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 300 ml melk
  • 300 gram bloem
  • Snuf zout
  • 10 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 50 gram basterdsuiker witte
  • 50 gram boter

Bereiding

Wafelbeslag maken

  • Zeef de bloem boven een beslagkom samen met het zout
  • Voeg het bakpoeder en de suiker toe en roer dan 1 voor 1 de eieren erdoor
  • Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en voeg dit bij het mengsel, roer goed door
  • Voeg als laatste de melk toe en roer tot een glad beslag

Wafels bakken

  • Verwarm het wafelijzer voor en giet het beslag in het ijzer
  • Bak de wafels in ongeveer 3-4 minuten goudbruin

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven
5 Comments
  1. Marianne zegt

    5 stars
    Heerlijk recept

    1. Marcel Aspers zegt

      de wafels zijn lekker ,maar hoe krijg ik deze iets krokanter (harder)?
      welk ingrediënt moet erbij of minder?
      Weet iemand dit?

      1. Bart zegt

        5 stars
        Ik mis de gist of donker bruin bier er in. Beslag een paar uur laten staan met een natte theedoek er overheen. Zorg dat je kom of emmer groot genoeg is het komt enorm omhoog. En dan worden ze lekker luchtig en krokant.

      2. Blabla zegt

        Ik denk meer bloem

  2. Anoniem zegt

    5 stars
    Ze zijn erg lekker geworden!!!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.