Pittige Indische gehaktballetjes

2

Deze pittige Indische gehaktballetjes doen het altijd goed op een verjaardag of bij de borrel, prikkertje erbij en smullen maar. Maar je kunt ze ook prima eten of als onderdeel van een maaltijd met wat rijst en groenten of bij de nasi of bami.

Wil je ze serveren op een verjaardag dan zijn ze prima van tevoren klaar te maken en net voor serveren nog even snel op te warmen in de pan.

Indische gehaktballetjes recept

  • 250 gram rundergehakt (of half om half gehakt)
  • 1 rood pepertje fijngesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • ½ theelepel zout + peper
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • ½ cm verse gember, geschild en fijngehakt (of ½ theelepel gemberpoeder)
  • 5 eetlepels chilisaus
  • 100 ml ketjap manis
  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 1 theelepel sesamzaadjes (kort in de koekenpan geroosterd)
  • Olie of wat boter om de balletjes in te bakken

Indische gehaktballetjes maken

  1. Maak het gehakt aan door het gehakt samen met de helft van de gesnipperde ui, de knoflook, het pepertje en de gember goed door elkaar te mengen
  2. Voeg dan een ½ theelepel zout en wat peper toe
  3. Voeg ook 3 eetlepels van de ketjap toe en kneed nogmaals goed door
  4. Draai er nu kleine balletjes van
  5. Zet een koekenpan op het vuur en voeg wat olie/boter toe en bak de balletjes rondom bruin
  6. Voeg dan de rest van de gesnipperde ui toe en bak even mee
  7. Voeg de rest van de ketjap manis, de chilisaus en de helft van de bosui toe en laat de balletjes gehakt hier langzaam in garen
  8. Bestrooi voor het serveren met de overgebleven ringetjes bosui en de sesamzaadjes
5.0 from 2 reviews
Pittige Indische gehaktballetjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Hapjes
Ingrediënten
  • 250 gram rundergehakt (of half om half gehakt)
  • 1 rood pepertje fijngesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • ½ theelepel zout + peper
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • ½ cm verse gember, geschild en fijngehakt (of ½ theelepel gemberpoeder)
  • 5 eetlepels chilisaus
  • 100 ml ketjap manis
  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 1 theelepel sesamzaadjes (kort in de koekenpan geroosterd)
  • Olie of wat boter om de balletjes in te bakken
Bereiding
  1. Maak het gehakt aan door het gehakt samen met de helft van de gesnipperde ui, de knoflook, het pepertje en de gember goed door elkaar te mengen
  2. Voeg dan een ½ theelepel zout en wat peper toe
  3. Voeg ook 3 eetlepels van de ketjap toe en kneed nogmaals goed door
  4. Draai er nu kleine balletjes van
  5. Zet een koekenpan op het vuur en voeg wat olie/boter toe en bak de balletjes rondom bruin
  6. Voeg dan de rest van de gesnipperde ui toe en bak even mee
  7. Voeg de rest van de ketjap manis, de chilisaus en de helft van de bosui toe en laat de balletjes gehakt hier langzaam in garen
  8. Bestrooi voor het serveren met de overgebleven ringetjes bosui en de sesamzaadjes

 

 

 

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
2 Comments
  1. Ineke zegt

    Echt heerlijke gehaktballetjes, perfect voor bij de borrel

  2. Karin B zegt

    In 1 woord, heerlijk!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardeer dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.