Website met heerlijke recepten en kooktips

Bierbeslag

0 12.377

Bierbeslag gebruik je net zoals het beignetbeslag om fruit of groenten te frituren. Bij het bierbeslag krijg je een iets dikker laagje en is geschikt voor wat hardere groente en fruitsoorten. Door de toevoeging van het bier aan bierbeslag geeft het ook een andere smaak dan beignetbeslag. Let er op dat je bierbeslag direct na het maken moet verwerken, doordat je luchtige eiwitten gebruikt loopt dit terug als je dit te lang laat staan.

Bierbeslag recept

  • 125 ml bier (ijskoud)
  • 125 gram bloem (gezeefd)
  • 2 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • snufje zout
  • ½ eetlepel suiker
  • 1 eetlepel olie

Bierbeslag maken 

  1. Zeef de bloem boven een beslagkom en giet in 1x het ijskoude bier erbij en roer met een garde tot een glad beslag
  2. Voeg de olie, snuf zout en de eidooiers toe en roer nogmaals met de garde goed door
  3. Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg halverwege de suiker toe en klop door tot je mooie stijve witte pieken hebt
  4. Spatel het eiwit door het bierbeslag zodat je een luchtige massa krijgt
  5. Gebruik het bierbeslag direct

Wat kun je o.a frituren in bierbeslag:

  • Visje
  • Banaan
  • Champignons
  • Appel
  • Ananas
  • Inktvisringen
  • Peer
  • Aardbei
  • Uiringen
Bierbeslag

Bierbeslag

4.34 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 125 ml bier ijskoud
  • 125 gram bloem gezeefd
  • 2 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • snufje zout
  • ½ eetlepel suiker
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  • Zeef de bloem boven een beslagkom en giet in 1x het ijskoude bier erbij en roer met een garde tot een glad beslag
  • Voeg de olie, snuf zout en de eidooiers toe en roer nogmaals met de garde goed door
  • Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg halverwege de suiker toe en klop door tot je mooie stijve witte pieken hebt
  • Spatel het eiwit door het bierbeslag zodat je een luchtige massa krijgt
  • Gebruik het bierbeslag direct

 

Je zou ook graag
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.