Website met heerlijke recepten en kooktips

Beignetbeslag

2 3.310

Een beignet is een van oorsprong Frans gerecht welke je maakt van gefrituurd beslag. Er word bv appel of peer door het beslag gehaald en daarna gefrituurd. Vaak worden de zoete varianten daarna bestrooid met suiker. Je kunt ook hartige beignets maken van bv vis of uienringen welke je door het beslag haalt en vervolgens frituurt.

Je kunt verschillende smaakstoffen toevoegen aan het beignetbeslag afhankelijk wat voor beignet je wil maken. Bv bij een appelbeignet kun je wat kaneel toevoegen aan het beslag of voeg eens het merg toe van een vanillestokje als je een zoete beignet gaat maken.

Ga je een hartige beignet maken laat dan de suiker weg uit het beslag en voeg bv wat Italiaanse kruiden, kerriepoeder of paprikapoeder toe.

Je kunt het beslag met melk of met koolzuurhoudend water maken. Beiden geeft een ander resultaat. Wil je een lekker krokant korstje hebben gebruik dan ijskoud koolzuurhoudend water in het beslag. Door het ijskoude water in het beslag in combinatie met het hete frituurvet krijg je een lekker krokant korstje.

Wil je vooral een mooi bruin kleurtje aan je beignet geven gebruik dan melk, het korstje is iets minder knapperig maar het geeft wel een mooie bruine kleur.

Beignetbeslag recept

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram maizena
  • snuf zout
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eieren
  • 150 ml melk (of koolzuurhoudend water, zie hierboven)

Beignetbeslag maken 

Roer het bakmeel samen met de maizena, het zout, de eieren, de suiker en de melk tot een glad beslag. Haal het product waar je beignets van wil maken door het beslag en zorg dat je het teveel aan beslag eraf laat lopen voordat je de beignets bakt in olie van 180 graden.

Tips beignets maken 

  • Zorg dat het product wat je wil frituren goed droog is anders gaat de olie heel erg spatten
  • Frituur kleine hoeveelheden tegelijk zodat de olie niet te snel afkoelt

Waar kun je o.a beignets van maken:

  • Broccoli
  • Bloemkool
  • Champignons
  • Appel
  • Peer
  • Banaan
  • Ananas
  • Sinaasappel
  • Kabeljauw
  • Gekookte kip
Beignetbeslag

Beignetbeslag

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram maizena
  • snuf zout
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eieren
  • 150 ml melk of koolzuurhoudend water, zie hierboven

Bereiding

  • Roer het bakmeel samen met de maizena, het zout, de eieren, de suiker en de melk tot een glad beslag. Haal het product waar je beignets van wil maken door het beslag en zorg dat je het teveel aan beslag eraf laat lopen voordat je de beignets baks in olie van 180 graden.

 

Je zou ook graag
2 Comments
  1. Naud zegt

    5 sterren
    Eindelijk een keer zelf appelbeignets gebakken en ze waren goed gelukt, straks met oud en nieuw weer dit recept maken

  2. […] en fruitsoorten. Door de toevoeging van het bier aan bierbeslag geeft het ook een andere smaak dan beignetbeslag. Let er op dat je bierbeslag direct na het maken moet verwerken, doordat je luchtige eiwitten […]

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.