Pompoencake

1

Deze pompoencake is eigenlijk heel makkelijk te maken maar het kost even tijd om de pompoen schoon te maken en te raspen. Het beste kun je hiervoor wel een keukenmachine gebruiken.

Pompoenen bevatten weinig calorieën en veel vezels dus is ook nog eens gezond. De meeste maken van pompoen pompoensoep maar een lekkere pompoencake is ook erg lekker. Je kunt eindeloos variëren met wat je in de cake doet. Ipv amandelen in onderstaand recept kun je er ook pecannoten in doen bv of stukjes dadel of gedroogde abrikoos. Ik hou zelf erg van de combinatie van pompoen met kaneel dus ik heb 2 theelepeltjes kaneel door het beslag gedaan.

Pompoencake recept

  • 150 gram bloem
  • 150 gram gemalen amandelen (amandelmeel)
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram pompoen geraspt
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneel

Pompoencake maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in
  2. Schil de pompoen en haal de zaadlijsten eruit en rasp dan de pompoen tot je 250 gram geraspte pompoen hebt
  3. Doe de eieren samen met de suiker in een beslagkom en mix met de mixer tot een schuimig geheel
  4. Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng nogmaals goed door
  5. Giet het mengsel nu in de cakevorm en schuif deze in het midden van de oven
  6. Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar
  7. Laat even afkoelen en stort de cake dan op een taartrooster om verder af te koelen
5.0 from 1 reviews
Pompoencake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Serves: 1 cake
Ingrediënten
  • 150 gram bloem
  • 150 gram gemalen amandelen (amandelmeel)
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram pompoen geraspt
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in
  2. Schil de pompoen en haal de zaadlijsten eruit en rasp dan de pompoen tot je 250 gram geraspte pompoen hebt
  3. Doe de eieren samen met de suiker in een beslagkom en mix met de mixer tot een schuimig geheel
  4. Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng nogmaals goed door
  5. Giet het mengsel nu in de cakevorm en schuif deze in het midden van de oven
  6. Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar
  7. Laat even afkoelen en stort de cake dan op een taartrooster om verder af te koelen

 

1 reactie
  1. Joyce zegt

    Ik had nog een halve pompoen over en toen dit recept gemaakt, erg lekker. Ik had nog nooit pompoen in een cake gebruikt

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.