Bananenbrood

1

Bananenbrood is erg populair en dat is niet zo gek ook. Naast dat het gewoon erg lekker is is het ook nog eens een verantwoord tussendoortje. Onderstaand recept bevat geen suiker en geen boter (op eventueel wat honing na dan). Gooi dus je overrijpe bananen niet meer weg maar bak er een lekker bananenbrood van. Het lekkerste is om dit van goede rijpe bananen te doen.

In onderstaand recept word er gebruik gemaakt van havermout welke fijngemalen is, heb je geen keukenmachine dan kun je ook gewone havermout gebruiken, de structuur is dan iets grover maar zeker nog steeds heel erg lekker!

Bananenbrood recept

  • 3 goed rijpe bananen
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 110 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout (fijngemalen in de keukenmachine)
  • 60 gram gedroogde dadels fijngesneden (zonder pit uiteraard)
  • Snuf zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 60 gram pecannoten of walnoten
  • 2 theelepels sinaasappelschil geraspt

Bananenbrood maken

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet het bakblik in
  2. Prak de bananen goed fijn of gebruik een staafmixer/keukenmachine
  3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng steeds goed door elkaar
  4. Meng nu alle overige ingrediënten er 1 voor 1 doorheen en roer alles goed door elkaar
  5. Giet nu het beslag in de cakevorm en zet het cakeblik in het midden van de oven op een rooster
  6. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar
  7. Check na 30-35 minuten even hoever de cake nog moet door er met een sateprikker in de cake te prikken, komt de prikker er droog uit dan is de cake klaar, anders steeds de baktijd met 5 min verlengen
  8. Zodra de cake uit de oven is even af laten koelen en stort de cake dan op een rooster om verder af te koelen
5.0 from 1 reviews
Bananenbrood
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Serves: 1 bananenbrood
Ingrediënten
  • 3 goed rijpe bananen
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 110 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout (fijngemalen in de keukenmachine)
  • 60 gram gedroogde dadels fijngesneden (zonder pit uiteraard)
  • Snuf zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 60 gram pecannoten of walnoten
  • 2 theelepels sinaasappelschil geraspt
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet het bakblik in
  2. Prak de bananen goed fijn of gebruik een staafmixer/keukenmachine
  3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng steeds goed door elkaar
  4. Meng nu alle overige ingrediënten er 1 voor 1 doorheen en roer alles goed door elkaar
  5. Giet nu het beslag in de cakevorm en zet het cakeblik in het midden van de oven op een rooster
  6. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar
  7. Check na 30-35 minuten even hoever de cake nog moet door er met een sateprikker in de cake te prikken, komt de prikker er droog uit dan is de cake klaar, anders steeds de baktijd met 5 min verlengen
  8. Zodra de cake uit de oven is even af laten koelen en stort de cake dan op een rooster om verder af te koelen

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
1 reactie
  1. Karin zegt

    Heerlijk, het bananenbrood is goed gelukt bij mij!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.