Website met heerlijke recepten en kooktips

Zachte caramels of fudge

3 9.030

Je kent ze vast wel die heerlijke zachte vierkante blokjes zachte caramel of fudge. Weet je dat je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken? Je doet alle ingrediénten samen in een pannetje, laat het koken en vervolgens afkoelen. Daarna kun je de zachte caramel in blokjes snijden en zo heb je je zelfgemaakte zachte caramels gemaakt.

Zachte caramels recept

  • 850 gram fijne kristalsuiker
  • 300 ml slagroom
  • 150 gram roomboter
  • 1 eetlepel vanille essence

Zachte caramels maken

  1. Neem een steelpan met dikke bodem en doe hierin de suiker samen met de boter en de slagroom en zet dit op laag vuur
  2. Zodra de suiker gesmolten is breng je het geheel aan de kook en zodra het mengsel kookt doe je de deksel op de pan en laat je het mengsel zachtjes koken voor 15 minuten (tijd bijhouden of wekker zetten)
  3. Vul de gootsteen met een laagje ijskoud water en zet na 15 minuten het pannetje in het koude water, het kookproces stopt zo
  4. Roer nu met een garde de vanille essence er door
  5. Vet een ovenschaal in met wat boter en giet hier nu het caramel mengsel in en laat het geheel helemaal afkoelen
  6. Zodra het afgekoelt is kun je blokjes snijden van de zachte caramels
Zachte caramels of fudge

Zachte caramels of fudge

4.29 van 7 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 850 gram fijne kristalsuiker
  • 300 ml slagroom
  • 150 gram roomboter
  • 1 eetlepel vanille essence

Bereiding

  • Neem een steelpan met dikke bodem en doe hierin de suiker samen met de boter en de slagroom en zet dit op laag vuur
  • Zodra de suiker gesmolten is breng je het geheel aan de kook en zodra het mengsel kookt doe je de deksel op de pan en laat je het mengsel zachtjes koken voor 15 minuten (tijd bijhouden of wekker zetten)
  • Vul de gootsteen met een laagje ijskoud water en zet na 15 minuten het pannetje in het koude water, het kookproces stopt zo
  • Roer nu met een garde de vanille essence er door
  • Vet een ovenschaal in met wat boter en giet hier nu het caramel mengsel in en laat het geheel helemaal afkoelen
  • Zodra het afgekoelt is kun je blokjes snijden van de zachte caramels

 

3 Comments
  1. Erika zegt

    5 sterren
    Nootjes er door gedaan… volgende keer wat cacao…heerlijk en zo klaar.

    1. Recepten Koken zegt

      Wat een goed idee de nootjes erdoor, ga ik de volgende keer ook toevoegen.

  2. George zegt

    4 sterren
    Neem een vrij grote pan. Het mengsel rijst enorm als het gaat koken

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.