Zachte caramels of fudge
Je kent ze vast wel die heerlijke zachte vierkante blokjes zachte caramel of fudge. Weet je dat je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken? Je doet alle ingrediénten samen in een pannetje, laat het koken en vervolgens afkoelen. Daarna kun je de zachte caramel in blokjes snijden en zo heb je je zelfgemaakte zachte caramels gemaakt.
Zachte caramels recept
- 850 gram fijne kristalsuiker
- 300 ml slagroom
- 150 gram roomboter
- 1 eetlepel vanille essence
Zachte caramels maken
- Neem een steelpan met dikke bodem en doe hierin de suiker samen met de boter en de slagroom en zet dit op laag vuur
- Zodra de suiker gesmolten is breng je het geheel aan de kook en zodra het mengsel kookt doe je de deksel op de pan en laat je het mengsel zachtjes koken voor 15 minuten (tijd bijhouden of wekker zetten)
- Vul de gootsteen met een laagje ijskoud water en zet na 15 minuten het pannetje in het koude water, het kookproces stopt zo
- Roer nu met een garde de vanille essence er door
- Vet een ovenschaal in met wat boter en giet hier nu het caramel mengsel in en laat het geheel helemaal afkoelen
- Zodra het afgekoelt is kun je blokjes snijden van de zachte caramels
Ingrediënten
- 850 gram fijne kristalsuiker
- 300 ml slagroom
- 150 gram roomboter
- 1 eetlepel vanille essence
Bereiding
- Neem een steelpan met dikke bodem en doe hierin de suiker samen met de boter en de slagroom en zet dit op laag vuur
- Zodra de suiker gesmolten is breng je het geheel aan de kook en zodra het mengsel kookt doe je de deksel op de pan en laat je het mengsel zachtjes koken voor 15 minuten (tijd bijhouden of wekker zetten)
- Vul de gootsteen met een laagje ijskoud water en zet na 15 minuten het pannetje in het koude water, het kookproces stopt zo
- Roer nu met een garde de vanille essence er door
- Vet een ovenschaal in met wat boter en giet hier nu het caramel mengsel in en laat het geheel helemaal afkoelen
- Zodra het afgekoelt is kun je blokjes snijden van de zachte caramels
Nootjes er door gedaan… volgende keer wat cacao…heerlijk en zo klaar.
Wat een goed idee de nootjes erdoor, ga ik de volgende keer ook toevoegen.
Neem een vrij grote pan. Het mengsel rijst enorm als het gaat koken