Cake recept

1

Hieronder het recept voor een gewone cake, het is een basis recept die van zichzelf al heel erg lekker is en waar je zelf eindeloos mee kan variëren, voeg wat stukjes chocolade, noten, sinaasappelschil of citroenschil door, meng er wat stukjes appel en kaneel door of ander lekker fruit zoals frambozen of blauwe bessen. Het basis recept van cake is super simpel en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.

Cake recept

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of 250 gram bloem en 1 theelepel bakpoeder) gezeefd
  • 250 gram zachte (room) boter
  • 250 gram suiker
  • 250 gram ei (5 eieren)
  • Rasp van 1 citroen

Cake maken

  • Verwarm de oven voor op 180 gram
  • Vet een cakeblik in met wat boter of een bak spray
  • Klop de boter met een handmixer glad en voeg dan de suiker en de citroenrasp toe en klop tot de boter lichter word
  • Voeg dan al kloppend 1 voor 1 de eieren toe tot al het ei opgenomen is
  • Meng als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor en roer tot een glad beslag
  • Giet het cakebeslag in een cakeblik en zet in de oven voor ongeveer 50 minuten
  • Prik met een sate prikker in het midden van de cake, komt deze er droog uit dan is de cake gaar, laat anders nog iets langer in de oven
  • Haal de cake dan uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en stort de cake dan op een taartrooster om   verder af te koelen
cake recept

Cake recept

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Taart en koek
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 cake
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel of 250 gram bloem en 1 theelepel bakpoeder gezeefd
  • 250 gram zachte room boter
  • 250 gram suiker
  • 250 gram ei 5 eieren
  • Rasp van 1 citroen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 gram
  • Vet een cakeblik in met wat boter of een bak spray
  • Klop de boter met een handmixer glad en voeg dan de suiker en de citroenrasp toe en klop tot de boter lichter word
  • Voeg dan al kloppend 1 voor 1 de eieren toe tot al het ei opgenomen is
  • Meng als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor en roer tot een glad beslag
  • Giet het cakebeslag in een cakeblik en zet in de oven voor ongeveer 50 minuten
  • Prik met een sate prikker in het midden van de cake, komt deze er droog uit dan is de cake gaar, laat anders nog iets langer in de oven
  • Haal de cake dan uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en stort de cake dan op een taartrooster om verder af te koelen

 

Bekijk meer cake recepten

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven
1 reactie
  1. Femke S zegt

    5 stars
    Wist niet dat zelf cake bakken zo makkelijk was. Ik heb wel eens zo een kant en klaar pak gekocht en die gebakken maar dit is net zo makkelijk en nog lekkerder ook!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.