
Zelf sangria maken
Zelf sangria maken. Als je wel eens tapas gaat eten dan zie je regelmatig van die kannen op tafel staan met heerlijke sangria. Een heerlijke Spaanse drank gemaakt van wijn en fruit. Er gaan veel variaties van het recept voor sangria rond maar onderstaand recept is wel 1 van mijn favorieten. Naast sinaasappelsap en rode wijn zit er ook rum in.
Inhoud
Sangria recept
- 1 citroen in plakjes
- 1 sinaasappel in plakjes
- 1 limoen in plakjes
- 150 gram verse ananas in stukjes (zonder schil en harde kern)
- 100 gram kersen ontpit en gehalveerd
- 100 ml rum
- 100 gram suiker
- 750 ml rode droge wijn
- 300 ml sinaasappelsap
Sangria maken
- Doe de plakjes citroen, limoen, ananas, kersen en sinaasappel in een karaf en giet hier de rum op en roer de suiker erdoorheen
- Plet het fruit een beetje met een houten lepel om meer smaak af te geven
- Roer net voor het serveren de rode wijn en de sinaasappelsap erdoor, serveer de sangria in een karaf

Ingrediënten
- 1 citroen in plakjes
- 1 sinaasappel in plakjes
- 1 limoen in plakjes
- 150 gram verse ananas in stukjes zonder schil en harde kern
- 100 gram kersen ontpit en gehalveerd
- 100 ml rum
- 100 gram suiker
- 750 ml rode droge wijn
- 300 ml sinaasappelsap
- Sangria maken
Bereiding
- Doe de plakjes citroen, limoen, ananas, kersen en sinaasappel in een karaf en giet hier de rum op en roer de suiker erdoorheen
- Plet het fruit een beetje met een houten lepel om meer smaak af te geven
- Roer net voor het serveren de rode wijn en de sinaasappelsap erdoor, serveer de sangria in een karaf