Zelf sangria maken

0

Zelf sangria maken. Als je wel eens tapas gaat eten dan zie je regelmatig van die kannen op tafel staan met heerlijke sangria. Een heerlijke Spaanse drank gemaakt van wijn en fruit. Er gaan veel variaties van het recept voor sangria rond maar onderstaand recept is wel 1 van mijn favorieten. Naast sinaasappelsap en rode wijn zit er ook rum in.

Sangria recept

  • 1 citroen in plakjes
  • 1 sinaasappel in plakjes
  • 1 limoen in plakjes
  • 150 gram verse ananas in stukjes (zonder schil en harde kern)
  • 100 gram kersen ontpit en gehalveerd
  • 300 ml rum
  • 100 gram suiker
  • 750 ml rode droge wijn
  • 300 ml sinaasappelsap

Sangria maken

  1. Doe de plakjes citroen, limoen, ananas, kersen en sinaasappel in een karaf en giet hier de rum op en roer de suiker erdoorheen
  2. Plet het fruit een beetje met een houten lepel om meer smaak af te geven
  3. Roer net voor het serveren de rode wijn en de sinaasappelsap erdoor, serveer de sangria in een karaf
Zelf sangria maken

Zelf sangria maken

4.7 van 10 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 citroen in plakjes
  • 1 sinaasappel in plakjes
  • 1 limoen in plakjes
  • 150 gram verse ananas in stukjes zonder schil en harde kern
  • 100 gram kersen ontpit en gehalveerd
  • 300 ml rum
  • 100 gram suiker
  • 750 ml rode droge wijn
  • 300 ml sinaasappelsap
  • Sangria maken

Bereiding

  • Doe de plakjes citroen, limoen, ananas, kersen en sinaasappel in een karaf en giet hier de rum op en roer de suiker erdoorheen
  • Plet het fruit een beetje met een houten lepel om meer smaak af te geven
  • Roer net voor het serveren de rode wijn en de sinaasappelsap erdoor, serveer de sangria in een karaf

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.