Zelf granita maken
Zelf granita maken. Granita is een halfbevroren dessert gemaakt van water of vruchtensap met suiker en andere smaakmakers. Eigenlijk dezelfde basis als sorbetijs alleen word granita meestal niet in de ijsmachine gemaakt waardoor je een andere structuur krijgt dan bv sorbetijs als je dat in de ijsmachine draaid. Zet je de bak granita in de vriezer dan bevriest de massa zonder dat er beweging in zit. Hierdoor krijg je grote ijskristallen wat bij granita de bedoeling is.
Zelf granita maken recept
4 glaasjes
- 1 limoen schoongeboend
- 250 gram aardbeien
- 100 ml water
- 30 gram poedersuiker
- 4 takjes mint
Aardbeien granita maken
- Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit
- Doe het rasp en het sap van de limoen in een blender, maak de aardbeien schoon en doe deze in de blender erbij, voeg poedersuiker en water toe en blender tot een vloeibare massa
- Giet de massa in een afsluibaar diepvriesbakje en zet in de vriezer
- Roer ieder half uur even met een vork door de massa, na ongeveer 4 uur krijg je een korrelige structuur, dan is de granita klaar
- Serveer in glaasjes en garneer met een takje mint
Ingrediënten
- 1 limoen schoongeboend
- 250 gram aardbeien
- 100 ml water
- 30 gram poedersuiker
- 4 takjes mint
Bereiding
- Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit
- Doe het rasp en het sap van de limoen in een blender, maak de aardbeien schoon en doe deze in de blender erbij, voeg poedersuiker en water toe en blender tot een vloeibare massa
- Giet de massa in een afsluibaar diepvriesbakje en zet in de vriezer
- Roer ieder half uur even met een vork door de massa, na ongeveer 4 uur krijg je een korrelige structuur, dan is de granita klaar
- Serveer in glaasjes en garneer met een takje mint
[…] ijs krijgt door het continue in beweging houden van de massa bij het invriezen. Voor bijvoorbeeld granita gebruik je juist de techniek om de massa stilstaand te laten bevriezen daardoor krijg je juist grove […]