Website met heerlijke recepten en kooktips

Zelf granita maken

1 8.412

Zelf granita maken. Granita is een halfbevroren dessert gemaakt van water of vruchtensap met suiker en andere smaakmakers. Eigenlijk dezelfde basis als sorbetijs alleen word granita meestal niet in de ijsmachine gemaakt waardoor je een andere structuur krijgt dan bv sorbetijs als je dat in de ijsmachine draaid. Zet je de bak granita in de vriezer dan bevriest de massa zonder dat er beweging in zit. Hierdoor krijg je grote ijskristallen wat bij granita de bedoeling is.

Zelf granita maken recept

4 glaasjes

  • 1 limoen schoongeboend
  • 250 gram aardbeien
  • 100 ml water
  • 30 gram poedersuiker
  • 4 takjes mint

Aardbeien granita maken

  1. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit
  2. Doe het rasp en het sap van de limoen in een blender, maak de aardbeien schoon en doe deze in de blender erbij, voeg poedersuiker en water toe en blender tot een vloeibare massa
  3. Giet de massa in een afsluibaar diepvriesbakje en zet in de vriezer
  4. Roer ieder half uur even met een vork door de massa, na ongeveer 4 uur krijg je een korrelige structuur, dan is de granita klaar
  5. Serveer in glaasjes en garneer met een takje mint
Zelf granita maken

Zelf granita maken

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 15 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 limoen schoongeboend
  • 250 gram aardbeien
  • 100 ml water
  • 30 gram poedersuiker
  • 4 takjes mint

Bereiding

  • Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit
  • Doe het rasp en het sap van de limoen in een blender, maak de aardbeien schoon en doe deze in de blender erbij, voeg poedersuiker en water toe en blender tot een vloeibare massa
  • Giet de massa in een afsluibaar diepvriesbakje en zet in de vriezer
  • Roer ieder half uur even met een vork door de massa, na ongeveer 4 uur krijg je een korrelige structuur, dan is de granita klaar
  • Serveer in glaasjes en garneer met een takje mint

 

1 reactie
  1. […] ijs krijgt door het continue in beweging houden van de massa bij het invriezen. Voor bijvoorbeeld granita  gebruik je juist de techniek om de massa stilstaand te laten bevriezen daardoor krijg je juist grove […]

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.