Zachte pompoencake

1

Ik heb al eerder een pompoencake online gezet maar deze zachte pompoencake is gemaakt met pompoen die eerst gekookt is, met pompoenpuree dus. De andere pompoencake was met geraspte rauwe pompoen. Deze cake heeft een zachtere structuur en er is iets kokos aan toegevoegd

Zachte pompoencake recept

  • 150 gram boter op kamertemperatuur
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram pompoen
  • 30 gram geraspte kokos
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 2 eetlepels honing
  • 1 vanillestokje
  • rasp van 1 sinaasappel (bij voorkeur biologisch of schil goed geboend)

Zachte pompoencake maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. (hetelucht oven op 160 graden)
  2. Schil de pompoen, haal de zaadlijsten er uit en snijdt de pompoen in grove stukken.
  3. Neem 300 gram pompoenblokjes en kook deze in wat water samen met een opengesneden vanillestokje en zodra deze gaar is, giet je de pompoen af, haal je het vanillestokje er uit en pureer het vruchtvlees. Zet apart.
  4. Roer de boter met de handmixer zacht en voeg de suiker toe en klop nogmaals 2 minuten met de handmixer luchtig.
  5. Voeg dan beetje bij beetje de los geklopte eieren toe en mix goed door
  6. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg ook deze toe aan het mengsel.
  7. Voeg de kokos en het rasp van 1 sinaasappel toe en meng het beslag goed door
  8. Mix nu de gepureerde pompoen samen met de honing door het bloemmengsel.
  9. Vet een cakeblik in met wat bakspray of boter en verdeel het amandelschaafsel over de bodem
  10. Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.(of 160 graden hetelucht oven)
  11. Controleer na 45 minuten of de cake gaar is door er met een sate prikker in het midden van de cake te prikken. Komt de sate prikker droog uit de cake dan is deze gaar, bak de cake anders nog een paar minuutjes langer
  12. Laat de cake in de vorm 10 minuten afkoelen en stort deze dan op een rooster om verder af te koelen.

5.0 from 1 reviews
Zachte pompoencake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Cake
Serves: 1 cake
Ingrediënten
  • 150 gram boter op kamertemperatuur
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram pompoen
  • 30 gram geraspte kokos
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 2 eetlepels honing
  • 1 vanillestokje
  • rasp van 1 sinaasappel (bij voorkeur biologisch of schil goed geboend)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. (hetelucht oven op 160 graden)
  2. Schil de pompoen, haal de zaadlijsten er uit en snijdt de pompoen in grove stukken.
  3. Neem 300 gram pompoenblokjes en kook deze in wat water samen met een opengesneden vanillestokje en zodra deze gaar is, giet je de pompoen af en haal je het vanillestokje er uit, pureer het vruchtvlees. Zet apart.
  4. Roer de boter met de handmixer zacht en voeg de suiker toe en klop nogmaals 2 minuten met de handmixer luchtig.
  5. Voeg dan beetje bij beetje de los geklopte eieren toe en mix goed door
  6. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg ook deze toe aan het mengsel.
  7. Voeg de kokos en het rasp van 1 sinaasappel toe en meng het beslag goed door
  8. Mix nu de gepureerde pompoen samen met de honing door het bloemmengsel.
  9. Vet een cakeblik in met wat bakspray of boter en verdeel het amandelschaafsel over de bodem
  10. Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.(of 160 graden hetelucht oven)
  11. Controleer na 45 minuten of de cake gaar is door er met een sate prikker in het midden van de cake te prikken. Komt de sate prikker droog uit de cake dan is deze gaar, bak de cake anders nog een paar minuutjes langer
  12. Laat de cake in de vorm 10 minuten afkoelen en stort deze dan op een rooster om verder af te koelen.

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
1 reactie
  1. Wilma zegt

    Heerlijk, ik heb deze vandaag gemaakt omdat ik nog wat pompoen over had van de pompoensoep, verrassend lekker!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardeer dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.