Monchoutaart met bosvruchten
Makkelijk en snel te maken monchoutaart met bosvruchten. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig! Je kunt er je eigen draai aan geven door eventueel een ander koekje voor de modem te gebruiken of eventueel andere vruchten. De combinatie uit onderstaand recept is in ieder geval erg lekker.
Monchoutaart met bosvruchten recept
- Doosje zomerfruit diepvries 250 gram
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel aardappelzetmeel
- 200 gram amandel bastognekoeken
- 75 gram ongezouten boter
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 200 gram monchou (kleine zilveren wikkels)
- 75 gram suiker
- 150 gram volle griekse yoghurt
- Sap van sinaasappel uitgeperst
- 1 gelatineblaadje
Monchoutaart met bosvruchten maken
- Bekleed een bakvorm (20 tot 24cm doorsnede)met bakpapier
- Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla er op met bv een deegroller tot de koekjes fijn zijn
- Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur en meng de gesmolten boter goed door de koekruimels
- Verdeel het over de bodem van het bakblik en druk goed aan met de achterkant van een lepel
- Zet de vorm in de koelkast
- Doe het fruit in een pannetje en doe er een heel klein scheutje water bij en breng aan de kook
- Voeg een eetlepel suiker toe en roer goed door
- Als het geheel kookt maak dan een papje van de aardappelzetmeel met 2 of 3 eetlepels water
- Giet een klein beetje bij de vruchten terwijl je goed blijft roeren met een spatel. Giet er net zoveel bij tot het een lobbig geheel word zodat het straks op de taart blijft liggen (het word nog iets dikker als je het af laat koelen
- Zet het fruit dan in de koelkast om helemaal af te laten koelen
- Week het gelatineblaadje in een bakje koud water
- Klop de slagroom samen met 75 gram suiker en het zakje klopfix op
- Roer/klop de monchou even kort los en meng dit met een garde door de Griekse yoghurt
- Doe het sap van 1 sinaasappel in een pannetje en verwarm het, knijp het gelatineblaadje uit en doe dit bij de warme sinaasappelsap, roer door en zorg dat het gelatineblaadje goed opgelost in
- Roer dit met een garde door de griekse yoghurt/monchou mengsel en meng dan het geheel door de opgeklopte slagroom
- Verdeel het mengsel over de bodem en zet minimaal 4 uur in de koelkast
- Verdeel net voor het serveren het fruit over het monchou mengsel
- Snijd vervolgens in punten
Ingrediënten
- Doosje zomerfruit diepvries 250 gram
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel aardappelzetmeel
- 200 gram amandel bastognekoeken
- 75 gram ongezouten boter
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 200 gram monchou kleine zilveren wikkels
- 75 gram suiker
- 150 gram volle griekse yoghurt
- Sap van sinaasappel uitgeperst
- 1 gelatineblaadje
Bereiding
- Bekleed een bakvorm (20 tot 24cm doorsnede)met bakpapier
- Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla er op met bv een deegroller tot de koekjes fijn zijn
- Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur en meng de gesmolten boter goed door de koekruimels
- Verdeel het over de bodem van het bakblik en druk goed aan met de achterkant van een lepel
- Zet de vorm in de koelkast
- Doe het fruit in een pannetje en doe er een heel klein scheutje water bij en breng aan de kook
- Voeg een eetlepel suiker toe en roer goed door
- Als het geheel kookt maak dan een papje van de aardappelzetmeel met 2 of 3 eetlepels water
- Giet een klein beetje bij de vruchten terwijl je goed blijft roeren met een spatel. Giet er net zoveel bij tot het een lobbig geheel word zodat het straks op de taart blijft liggen (het word nog iets dikker als je het af laat koelen
- Zet het fruit dan in de koelkast om helemaal af te laten koelen
- Week het gelatineblaadje in een bakje koud water
- Klop de slagroom samen met 75 gram suiker en het zakje klopfix op
- Roer/klop de monchou los en meng dit met een garde door de Griekse yoghurt
- Doe het sap van 1 sinaasappel in een pannetje en verwarm het, knijp het gelatineblaadje uit en doe dit bij de warme sinaasappelsap, roer door en zorg dat het gelatineblaadje goed opgelost in
- Roer dit met een garde door de griekse yoghurt en voeg dan meng dan het geheel door de opgeklopte slagroom
- Verdeel het mengsel over de bodem en zet minimaal 4 uur in de koelkast
- Verdeel net voor het serveren het fruit over het monchou mengsel
- Snijd vervolgens in punten
Vandaag deze taart gemaakt, super gelukt en oh wat lekker!
Heerlijke taart zeg, ik ben dol op deze monchoutaart!