Monchoutaart met bosvruchten

2

Makkelijk en snel te maken monchoutaart met bosvruchten. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig! Je kunt er je eigen draai aan geven door eventueel een ander koekje voor de modem te gebruiken of eventueel andere vruchten. De combinatie uit onderstaand recept is in ieder geval erg lekker.

Monchoutaart met bosvruchten recept

  • Doosje zomerfruit diepvries 250 gram
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • 200 gram amandel bastognekoeken
  • 75 gram ongezouten boter
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 200 gram monchou (kleine zilveren wikkels)
  • 75 gram suiker
  • 150 gram volle griekse yoghurt
  • Sap van sinaasappel uitgeperst
  • 1 gelatineblaadje

Monchoutaart met bosvruchten maken

  1. Bekleed een bakvorm (20 tot 24cm doorsnede)met bakpapier
  2. Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla er op met bv een deegroller tot de koekjes fijn zijn
  3. Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur en meng de gesmolten boter goed door de koekruimels
  4. Verdeel het over de bodem van het bakblik en druk goed aan met de achterkant van een lepel
  5. Zet de vorm in de koelkast
  6. Doe het fruit in een pannetje en doe er een heel klein scheutje water bij en breng aan de kook
  7. Voeg een eetlepel suiker toe en roer goed door
  8. Als het geheel kookt maak dan een papje van de aardappelzetmeel met 2 of 3 eetlepels water
  9. Giet een klein beetje bij de vruchten terwijl je goed blijft roeren met een spatel. Giet er net zoveel bij tot het een lobbig geheel word zodat het straks op de taart blijft liggen (het word nog iets dikker als je het af laat koelen
  10. Zet het fruit dan in de koelkast om helemaal af te laten koelen
  11. Week het gelatineblaadje in een bakje koud water
  12. Klop de slagroom samen met 75 gram suiker en het zakje klopfix op
  13. Doe het sap van 1 sinaasappel in een pannetje en verwarm het, knijp het gelatineblaadje uit en doe dit bij de warme sinaasappelsap, roer door en zorg dat het gelatineblaadje goed opgelost in
  14. Roer dit met een garde door de griekse yoghurt en voeg dan meng dan het geheel door de opgeklopte slagroom
  15. Verdeel het mengsel over de bodem en zet minimaal 4 uur in de koelkast
  16. Verdeel net voor het serveren het fruit over het monchou mengsel
  17. Snijd vervolgens in punten
5.0 from 2 reviews
Monchoutaart met bosvruchten
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Serves: 1 taart
Ingrediënten
  • Doosje zomerfruit diepvries 250 gram
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • 200 gram amandel bastognekoeken
  • 75 gram ongezouten boter
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 200 gram monchou (kleine zilveren wikkels)
  • 75 gram suiker
  • 150 gram volle griekse yoghurt
  • Sap van sinaasappel uitgeperst
  • 1 gelatineblaadje
Bereiding
  1. Bekleed een bakvorm (20 tot 24cm doorsnede)met bakpapier
  2. Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla er op met bv een deegroller tot de koekjes fijn zijn
  3. Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur en meng de gesmolten boter goed door de koekruimels
  4. Verdeel het over de bodem van het bakblik en druk goed aan met de achterkant van een lepel
  5. Zet de vorm in de koelkast
  6. Doe het fruit in een pannetje en doe er een heel klein scheutje water bij en breng aan de kook
  7. Voeg een eetlepel suiker toe en roer goed door
  8. Als het geheel kookt maak dan een papje van de aardappelzetmeel met 2 of 3 eetlepels water
  9. Giet een klein beetje bij de vruchten terwijl je goed blijft roeren met een spatel. Giet er net zoveel bij tot het een lobbig geheel word zodat het straks op de taart blijft liggen (het word nog iets dikker als je het af laat koelen
  10. Zet het fruit dan in de koelkast om helemaal af te laten koelen
  11. Week het gelatineblaadje in een bakje koud water
  12. Klop de slagroom samen met 75 gram suiker en het zakje klopfix op
  13. Doe het sap van 1 sinaasappel in een pannetje en verwarm het, knijp het gelatineblaadje uit en doe dit bij de warme sinaasappelsap, roer door en zorg dat het gelatineblaadje goed opgelost in
  14. Roer dit met een garde door de griekse yoghurt en voeg dan meng dan het geheel door de opgeklopte slagroom
  15. Verdeel het mengsel over de bodem en zet minimaal 4 uur in de koelkast
  16. Verdeel net voor het serveren het fruit over het monchou mengsel
  17. Snijd vervolgens in punten

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
2 Comments
  1. Jannie zegt

    Vandaag deze taart gemaakt, super gelukt en oh wat lekker!

  2. Majolein zegt

    Heerlijke taart zeg, ik ben dol op deze monchoutaart!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardeer dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.