Ovenschotel met sperziebonen, gehakt en kerrie

0

Een makkelijke ovenschotel met sperziebonen, gehakt en kerrie. Super lekkere combinatie van verse sperziebonen, gehakt, paprika, kerrie en puree. Maak de ovenschotel een dag van tevoren en je hoeft het alleen nog maar even in de oven te schuiven als je uit je werk komt.

Onderstaand recept is voor ongeveer 3-4 personen

Ovenschotel met sperziebonen recept

  • 300 gram rundergehakt
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram sperziebonen afgehaald
  • Klontje boter
  • 2 dl melk
  • 1 rode ui in kleine blokjes
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 á 3 theelepels kerriepoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels kruidenpaneermeel
  • Klontje boter
  • Zout, peper en nootmuskaat

Ovenschotel met sperziebonen maken

  1. Schil de aardappelen en kook ze met wat zout tot ze gaar zijn
  2. Kook de sperziebonen met wat zout tot ze beetgaar zijn, giet dan af en breng op smaak met wat nootmuskaat en een klontje boter
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met wat boter
  4. Bak in een koekenpan het gehakt rul samen met de gesnipperde ui, paprika, chilipoeder en de kerriepoeder
  5. Breng op smaak met wat zout
  6. Maak zodra de aardappels gaar zijn puree van de aardappelen door ze af te gieten, te stampen samen met een klontje boter en de melk, breng op smaak met wat nootmuskaat en zout
  7. Neem de ovenschaal en doe hier een laagje puree in, daarbovenop de sperziebonen en daarbovenop het gehakt, dek de schotel af met de rest van de aardappelpuree en bestrooi met de kruidenpaneermeel
  8. Zet de ovenschotel in de oven voor ongeveer 20 minuten
Ovenschotel met sperziebonen, gehakt en kerrie
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Ovenschotel
Serves: 4 personen
Ingrediënten
  • 300 gram rundergehakt
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram sperziebonen afgehaald
  • Klontje boter
  • 2 dl melk
  • 1 rode ui in kleine blokjes
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 á 3 theelepels kerriepoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels kruidenpaneermeel
  • Klontje boter
  • Zout, peper en nootmuskaat
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en kook ze met wat zout tot ze gaar zijn
  2. Kook de sperziebonen met wat zout tot ze beetgaar zijn, giet dan af en breng op smaak met wat nootmuskaat en een klontje boter
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met wat boter
  4. Bak in een koekenpan het gehakt rul samen met de gesnipperde ui, paprika, chilipoeder en de kerriepoeder
  5. Breng op smaak met wat zout
  6. Maak zodra de aardappels gaar zijn puree van de aardappelen door ze af te gieten, te stampen samen met een klontje boter en de melk, breng op smaak met wat nootmuskaat en zout
  7. Neem de ovenschaal en doe hier een laagje puree in, daarbovenop de sperziebonen en daarbovenop het gehakt, dek de schotel af met de rest van de aardappelpuree en bestrooi met de kruidenpaneermeel
  8. Zet de ovenschotel in de oven voor ongeveer 20 minuten

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.