Website met heerlijke recepten en kooktips

Ovenschotel met sperziebonen, gehakt en kerrie

1 6.243

Een makkelijke ovenschotel met sperziebonen, gehakt en kerrie. Super lekkere combinatie van verse sperziebonen, gehakt, paprika, kerrie en puree. Maak de ovenschotel een dag van tevoren en je hoeft het alleen nog maar even in de oven te schuiven als je uit je werk komt.

Onderstaand recept is voor ongeveer 3-4 personen

Ovenschotel met sperziebonen recept

  • 300 gram rundergehakt
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram sperziebonen afgehaald
  • Klontje boter
  • 2 dl melk
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 á 3 theelepels kerriepoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels kruidenpaneermeel
  • Klontje boter
  • Zout, peper en nootmuskaat

Ovenschotel met sperziebonen maken

  1. Schil de aardappelen en kook ze met wat zout tot ze gaar zijn
  2. Kook de sperziebonen met wat zout tot ze beetgaar zijn, giet dan af en breng op smaak met wat nootmuskaat en een klontje boter
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met wat boter
  4. Bak in een koekenpan het gehakt rul samen met de gesnipperde ui, paprika, chilipoeder en de kerriepoeder
  5. Breng op smaak met wat zout
  6. Maak zodra de aardappels gaar zijn puree van de aardappelen door ze af te gieten, te stampen samen met een klontje boter en de melk, breng op smaak met wat nootmuskaat en zout
  7. Neem de ovenschaal en doe hier een laagje puree in, daarbovenop de sperziebonen en daarbovenop het gehakt, dek de schotel af met de rest van de aardappelpuree en bestrooi met de kruidenpaneermeel
  8. Zet de ovenschotel in de oven voor ongeveer 20 minuten
Sperziebonenschotel met gehakt

Ovenschotel met sperziebonen, gehakt en kerrie

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Ovenschotel
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram sperziebonen afgehaald
  • Klontje boter
  • 2 dl melk
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 á 3 theelepels kerriepoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels kruidenpaneermeel
  • Klontje boter
  • Zout peper en nootmuskaat

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook ze met wat zout tot ze gaar zijn
  • Kook de sperziebonen met wat zout tot ze beetgaar zijn, giet dan af en breng op smaak met wat nootmuskaat en een klontje boter
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met wat boter
  • Bak in een koekenpan het gehakt rul samen met de gesnipperde ui, paprika, chilipoeder en de kerriepoeder
  • Breng op smaak met wat zout
  • Maak zodra de aardappels gaar zijn puree van de aardappelen door ze af te gieten, te stampen samen met een klontje boter en de melk, breng op smaak met wat nootmuskaat en zout
  • Neem de ovenschaal en doe hier een laagje puree in, daarbovenop de sperziebonen en daarbovenop het gehakt, dek de schotel af met de rest van de aardappelpuree en bestrooi met de kruidenpaneermeel
  • Zet de ovenschotel in de oven voor ongeveer 20 minuten

 

1 reactie
  1. Marinke zegt

    5 sterren
    Superlekker, de kids waren er dol op, deze ga ik zeker vaker maken

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.