Draadjesvlees met rode wijn

0

Draadjesvlees, wie maakt het nog tegenwoordig? Tegenwoordig wil iedereen snel iets op tafel zetten maar dit recept voor draadjesvlees kost wel even om te stoven maar is verder helemaal niet veel werk. Gewoon lekker in het weekend een pannetje stoofvlees opzetten en eventueel wat extra maken om in porties in te vriezen.

Draadjesvlees maak je van rundvlees, je kunt hier riblappen, sucadelappen of runderlappen voor gebruiken. Sucadelapjes bevatten in de regel het meeste vet en runderlappen zijn het magerst. Je kunt het beste wel vlees nemen die een beetje doorregen zijn zodat het stoofvlees lekker sappig en mals word (hoe minder vet hoe droger).

Uiteraard zijn er vele recepten om draadjesvlees te maken maar deze vind ik zelf erg lekker. Hou je van een beetje kruidige jus dan kun je er op het laatst nog een plakje ontbijtkoek in weg laten smelten, dat maakt de jus wat dikker en geeft een kruidige smaak. Zeker niet noodzakelijk bij dit recept maar je kunt het eens proberen.

Draadjesvlees met rode wijn recept

  • 500 gram doorregen runderlappen, riblappen of sucadelappen
  • 250 ml rode wijn
  • 100 gram margarine om in te bakken
  • 2 uien grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook gepeld en grof gesneden
  • 3 tomaten grof gesneden
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblad
  • 3 blaadjes salie
  • Zout peper en noodmuskaat

Draadjesvlees met rode wijn maken

  1. Bestrooi het vlees met zout, peper en nootmuskaat
  2. Zet een braadpan op het vuur en smelt hierin de boter
  3. Laat de boter goed uit bruisen en een beetje bruin worden
  4. Bak dan het vlees rondom lekker bruin
  5. Voeg dan de uien en de knoflook toe en bak even mee
  6. Giet nu de rode wijn erbij en laat even doorkoken zodat de alcohol een beetje verdampt
  7. Prik nu de kruidnagel in het laurierblaadje en voeg dit bij het vlees
  8. Doe een deksel op de pan en laat het vlees nu op een laag vuurtje 3 á 4 uur stoven, let erop dat het een beetje blijft pruttelen maar niet te hard gaat
  9. Voeg de laatste 20 minuten de gesneden tomaat toe, snijd de salie in fijne reepjes en voeg toe aan het vlees. Eet lekker met gekookte aardappelen en groenten of eet het bij de hutspot of de bietenstamppot.
Draadjesvlees met rode wijn
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Serves: 3-4 personen
Ingrediënten
  • 500 gram doorregen runderlappen, riblappen of sucadelappen
  • 250 ml rode wijn
  • 100 gram margarine om in te bakken
  • 2 uien grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook gepeld en grof gesneden
  • 3 tomaten grof gesneden
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblad
  • 3 blaadjes salie
  • Zout peper en nootmuskaat
Bereiding
  1. Bestrooi het vlees met zout, peper en noodmuskaat
  2. Zet een braadpan op het vuur en smelt hierin de boter
  3. Laat de boter goed uitbruisen en een beetje bruin worden
  4. Bak dan het vlees rondom lekker bruin
  5. Voeg dan de uien en de knoflook toe en bak even mee
  6. Giet nu de rode wijn erbij en laat even doorkoken zodat de alcohol een beetje verdampt
  7. Prik nu de kruidnagel in het laurierblaadje en voeg dit bij het vlees
  8. Doe een deksel op de pan en laat het vlees nu op een laag vuurtje 3 á 4 uur stoven, let erop dat het een beetje blijft pruttelen maar niet te hard gaat
  9. Voeg de laatste 20 minuten de gesneden tomaat toe, snijd de salie in fijne reepjes en voeg toe aan het vlees. Eet lekker met gekookte aardappelen en groenten of eet het bij de hutspot of de bietenstamppot.

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardeer dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.