Rucola pesto
We kennen natuurlijk allemaal wel de gewone pesto gemaakt van alleen basilicum maar je kunt de basilicum ook deels vervangen door bijvoorbeeld rucola. Zo krijg je een lekkere rucola pesto of rucola tapenade. Heerlijk om te serveren bij een stokbroodje, borrelhapje of lekker door de pasta. Ook is het lekker je boterham met deze rucola pesto in te smeren en dan te beleggen met rosbief of gerookte kip.
Rucola pesto of tapenade recept
- 1 teentje knoflook
- 100 gram rucola
- 40 gram verse basilicumblaadjes
- 80 gram pijnboompitjes
- 20 gram geraspte grano padano
- Zout
- Milde Olijfolie
Rucola pesto maken
- Neem een koekenpan en zet deze op het vuur, rooster hierin de pijnboompitjes op middenhoog vuur rondom bruin, de pitjes mogen niet te snel kleuren. Als ze goudbruin zijn laat ze dan afkoelen op een bord
- Doe nu alle ingrediënten op de olie na in een keukenmachine en mix deze tot een grove substantie. Heb je geen keukenmachine dan kun je ook een vijzel gebruiken of hak alle ingrediënten met een mes heel fijn
- Giet als laatste een klein beetje olijfolie toe tot je een smeuïge pesto of tapenade krijgt
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 100 gram rucola
- 40 gram verse basilicumblaadjes
- 80 gram pijnboompitjes
- 20 gram geraspte grano padano
- Zout
- Milde Olijfolie
Bereiding
- Neem een koekenpan en zet deze op het vuur, rooster hierin de pijnboompitjes op middenhoog vuur rondom bruin, de pitjes mogen niet te snel kleuren. Als ze goudbruin zijn laat ze dan afkoelen op een bord
- Doe nu alle ingrediënten op de olie na in een keukenmachine en mix deze tot een grove substantie. Heb je geen keukenmachine dan kun je ook een vijzel gebruiken of hak alle ingrediënten met een mes heel fijn
- Giet als laatste een klein beetje olijfolie toe tot je een smeuïge pesto of tapenade krijgt