Website met heerlijke recepten en kooktips

Rucola pesto

0 2.649

We kennen natuurlijk allemaal wel de gewone pesto gemaakt van alleen basilicum maar je kunt de basilicum ook deels vervangen door bijvoorbeeld rucola. Zo krijg je een lekkere rucola pesto of rucola tapenade. Heerlijk om te serveren bij een stokbroodje, borrelhapje of lekker door de pasta. Ook is het lekker je boterham met deze rucola pesto in te smeren en dan te beleggen met rosbief of gerookte kip.

Rucola pesto of tapenade recept

  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram rucola
  • 40 gram verse basilicumblaadjes
  • 80 gram pijnboompitjes
  • 20 gram geraspte grano padano
  • Zout
  • Milde Olijfolie

Rucola pesto maken

  1. Neem een koekenpan en zet deze op het vuur, rooster hierin de pijnboompitjes op middenhoog vuur rondom bruin, de pitjes mogen niet te snel kleuren. Als ze goudbruin zijn laat ze dan afkoelen op een bord
  2. Doe nu alle ingrediënten op de olie na in een keukenmachine en mix deze tot een grove substantie. Heb je geen keukenmachine dan kun je ook een vijzel gebruiken of hak alle ingrediënten met een mes heel fijn
  3. Giet als laatste een klein beetje olijfolie toe tot je een smeuïge pesto of tapenade krijgt

Rucola pesto

 

Rucola pesto

Rucola pesto

4.75 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Rucola pesto
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 potje
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram rucola
  • 40 gram verse basilicumblaadjes
  • 80 gram pijnboompitjes
  • 20 gram geraspte grano padano
  • Zout
  • Milde Olijfolie

Bereiding

  • Neem een koekenpan en zet deze op het vuur, rooster hierin de pijnboompitjes op middenhoog vuur rondom bruin, de pitjes mogen niet te snel kleuren. Als ze goudbruin zijn laat ze dan afkoelen op een bord
  • Doe nu alle ingrediënten op de olie na in een keukenmachine en mix deze tot een grove substantie. Heb je geen keukenmachine dan kun je ook een vijzel gebruiken of hak alle ingrediënten met een mes heel fijn
  • Giet als laatste een klein beetje olijfolie toe tot je een smeuïge pesto of tapenade krijgt

 

4.75 from 4 votes (4 ratings without comment)
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.