Poffertjes, zelf de lekkerste poffertjes maken

0

Poffertjes, wie kent ze niet. We eten ze vaak op de kermis of op braderieën of we kopen ze kant en klaar maar net als pannenkoeken kun je het beslag heel makkelijk zelf maken. Als je poffertjes wil maken heb je wel zelf een poffertjespan nodig maar geloof mij het is de aanschaf dubbel en dwars waard. Als je eenmaal zelf je poffertjes gemaakt heb wil je nooit meer anders.

Onderstaand recept is voor 50-60 poffertjes, wil je er meer maken verdubbel dan het recept.

Wat heb je nog meer nodig om poffertjes te bakken?

  • Poffertjespan bij voorkeur van gietijzer
  • Gesmolten boter (of olie) om mee te bakken
  • Kwastje om de pan mee in te smeren
  • Beslagfles, met deze fles kun je het beslag makkelijk doseren in de kuiltjes van de pan, maar heb je niet zo een fles dan kun je het beslag ook met een pollepel in de pan scheppen

Poffertjes recept

  • 200 gram bloem
  • 300 ml melk
  • Goede snuf zout
  • 1 zakje droge gist
  • 35 gram gesmolten boter
  • 1 ei
  • Scheutje stroop (of evt theelepel suiker)
  • Poedersuiker en roomboter om erbij te serveren

Poffertjesbeslag maken

  1. Meng de bloem met een goede snuf zout en zeef dit boven een beslagkom
  2. Verwarm de melk in een steelpan tot deze lauwwarm is en voeg dan het zakje gist toe, roer dit goed door
  3. Doe de melk nu bij de bloem en roer goed door
  4. Smelt de boter in een steelpan of even in de magnetron en voeg dit bij het beslag samen met het ei en roer nogmaals goed door tot een glad beslag
  5. Voeg een scheutje stroop toe (of een theelepel suiker als je geen stroop hebt) en roer een laatste maal goed door
  6. Dek nu de beslagkom af met plastic folie en laat het beslag een uurtje rijzen
  7. Heb je een beslagfles giet het beslag dan hierin

Poffertjes bakken

  1. Zet een poffertjespan op het vuur en laat goed heet worden
  2. Neem een kwastje en doe in elk kuiltje wat boter of olie
  3. Vul nu elk kuiltje met wat poffertjesbeslag (tot ¾)
  4. Laat nu even bakken tot 1 kant mooi bruin is
  5. Neem een vorkje en keer nu elk poffertje om en bak de andere kant nog even kort tot deze ook mooi bruin is
  6. Haal de poffertjes uit de pan en leg deze op een bordje
  7. Serveer de poffertjes met poedersuiker en roomboter
Poffertjes, zelf de lekkerste poffertjes maken
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Serves: 50-60 poffertjes
Ingrediënten
  • 200 gram bloem
  • 300 ml melk
  • Goede snuf zout
  • 1 zakje droge gist
  • 35 gram gesmolten boter
  • 1 ei
  • Scheutje stroop (of evt theelepel suiker)
  • Poedersuiker en roomboter om erbij te serveren
Bereiding
Poffertjesbeslag maken
  1. Meng de bloem met een goede snuf zout en zeef dit boven een beslagkom
  2. Verwarm de melk in een steelpan tot deze lauwwarm is en voeg dan het zakje gist toe, roer dit goed door
  3. Doe de melk nu bij de bloem en roer goed door
  4. Smelt de boter in een steelpan of even in de magnetron en voeg dit bij het beslag samen met het ei en roer nogmaals goed door tot een glad beslag
  5. Voeg een scheutje stroop toe (of een theelepel suiker als je geen stroop hebt) en roer een laatste maal goed door
  6. Dek nu de beslagkom af met plastic folie en laat het beslag een uurtje rijzen
  7. Heb je een beslagfles giet het beslag dan hierin
Poffertjes bakken
  1. Zet een poffertjespan op het vuur en laat goed heet worden
  2. Neem een kwastje en doe in elk kuiltje wat boter of olie
  3. Vul nu elk kuiltje met wat poffertjesbeslag (tot ¾)
  4. Laat nu even bakken tot 1 kant mooi bruin is
  5. Neem een vorkje en keer nu elk poffertje om en bak de andere kant nog even kort tot deze ook mooi bruin is
  6. Haal de poffertjes uit de pan en leg deze op een bordje
  7. Serveer de poffertjes met poedersuiker en roomboter

 

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardeer dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.