Yoghurt notencake -zonder suiker en boter
Super lekkere yoghurt notencake zonder boter en suiker (op de honing na). Vaak worden cake’s zonder boter een beetje droog maar dat is bij deze cake zeker niet het geval. Door de stukjes appel en de rozijnen blijft deze cake lekker smeuïg. De noten geven deze cake een lekkere bite. Heerlijk als tussendoortje of als een lekker verantwoord plakje cake bij de koffie.
Yoghurt notencake recept
- 250 volle yoghurt (mag ook Griekse)
- 2 appels geschild en in stukjes gesneden
- 2 eieren
- 1 banaan
- 100 gram bloem
- 100 gram havermout (eventueel fijngemalen)
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 125 gram noten ongezouten en ongebrand grof gehakt
- 70 gram rozijnen (of stukjes gedroogde abrikoos of dadel of een combinatie)
- 4 eetlepels honing
- rasp van 1 sinaasappel
- snuf zout
Yoghurt notencake maken
- Vet een bakblik in met boter en verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden)
- Prak de banaan in een beslagkom en voeg de yoghurt, honing, kaneel, eieren en de bakpoeder toe en meng door elkaar
- Voeg ook een goede snuf zout toe en meng door het mengsel
- Doe dan de bloem, havermout, rozijnen, stukjes appel, sinaasappelrasp en de gehakte noten toe en meng alles door elkaar
- Doe dan het beslag in de ingevette bakvorm en zet in het midden van de voorverwarmde oven
- Bak de yoghurtcake in ongeveer 40-45 minuten gaar
- Check na 40 minuten of de cake al gaar is (sateprikker in het midden van de cake prikken en als deze er droog uitkomt is de cake gaar)
- Is de cake gaar dan uit de oven halen en anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen
- Laat de cake op een rooster afkoelen alvorens in plakken te snijden
Ingrediënten
- 250 volle yoghurt mag ook Griekse
- 2 appels geschild en in stukjes gesneden
- 2 eieren
- 1 banaan
- 100 gram bloem
- 100 gram havermout eventueel fijngemalen
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 125 gram noten ongezouten en ongebrand grof gehakt
- 70 gram rozijnen of stukjes gedroogde abrikoos of dadel of een combinatie
- 4 eetlepels honing
- rasp van 1 sinaasappel
- snuf zout
Bereiding
- Vet een bakblik in met boter en verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden)
- Prak de banaan in een beslagkom en voeg de yoghurt, honing, kaneel, eieren en de bakpoeder toe en meng door elkaar
- Voeg ook een goede snuf zout toe en meng door het mengsel
- Doe dan de bloem, havermout, rozijnen, stukjes appel, sinaasappelrasp en de gehakte noten toe en meng alles door elkaar
- Doe dan het beslag in de ingevette bakvorm en zet in het midden van de voorverwarmde oven
- Bak de yoghurtcake in ongeveer 40-45 minuten gaar
- Check na 40 minuten of de cake al gaar is (sateprikker in het midden van de cake prikken en als deze er droog uitkomt is de cake gaar)
- Is de cake gaar dan uit de oven halen en anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen
- Laat de cake op een rooster afkoelen alvorens in plakken te snijden
Heel lekker broodje !