Noten plaatkoek met kokos

4

Dit is denk ik 1 van de makkelijkste maar ook nog eens 1 van de lekkerste plaatkoeken die ik ken. Deze plaatkoek met kokos en noten is super makkelijk en kun je maken met de noten die je in huis hebt. (denk hierbij aan walnoten, hazelnoten, pecan noten of amandelen ect) Ook kun je een zakje ongezouten gemengde noten gebruiken of nog lekkerder haal wat gemengde noten op de markt.

Deze plaatkoek is lekker chewy door de gecondenseerde melk die door het bakken een lekkere karamellaagje vormt op de plaatkoek. Samen met de lekkere bite van de noten en de heerlijke smaak van kokos is dit echt 1 van mijn favorieten.

Ik gebruik zelf een bakblik van 20x24cm. Mocht jouw bakblik een stuk groter zijn dan kun je het recept verdubbelen of 1,5x nemen.

Plaatkoek met noten en kokos recept

  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 blikje gecondenseerde melk (met suiker)
  • 2 eetlepels chocoladedrops (deze smelten niet en blijven dus heel bij het bakken)
  • 100-150 gram gemengde noten

Noten plaatkoek maken

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Vet het bakblik in
  3. Smelt de boter in een steelpannetje
  4. Meng nu de kokos,zelfrijzend bakmeel, de suiker en de gesmolten boter goed door elkaar en verdeel dit over het ingevette bakblik
  5. Druk goed aan met de achterkant van een lepel
  6. Zet het bakblik nu 10 minuten in de oven
  7. Haal dan uit de oven en verdeel hierop de gecondenseerde melk
  8. Strooi er nu de chocoladedrops overheen en de gemengde noten en zet het bakblik nogmaals in de oven voor 20 minuten
  9. Haal dan uit de oven en laat in het bakblik afkoelen. Daarna kun je er blokjes van snijden

 

5.0 from 1 reviews
Noten plaatkoek met kokos
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Plaatkoek
Serves: 1 bakblik
Ingrediënten
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 blikje gecondenseerde melk (met suiker)
  • 2 eetlepels chocoladedrops (deze smelten niet en blijven dus heel bij het bakken)
  • 100-150 gram gemengde noten
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Vet het bakblik in
  3. Smelt de boter in een steelpannetje
  4. Meng nu de kokos,zelfrijzend bakmeel, de suiker en de gesmolten boter goed door elkaar en verdeel dit over het ingevette bakblik
  5. Druk goed aan met de achterkant van een lepel
  6. Zet het bakblik nu 10 minuten in de oven
  7. Haal dan uit de oven en verdeel hierop de gecondenseerde melk
  8. Strooi er nu de chocoladedrops overheen en de gemengde noten en zet het bakblik nogmaals in de oven voor 20 minuten
  9. Haal dan uit de oven en laat in het bakblik afkoelen. Daarna kun je er blokjes van snijden

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
4 Comments
  1. Carola zegt

    Wat een super lekker recept is dit zeg!

  2. My happy kitchen zegt

    Dat klinkt echt super goed, ga ik een keer maken!

  3. Ilona zegt

    Echt heerlijk, vandaag weer gebakken

    1. Recepten Koken zegt

      Ja lekker is deze he Ilona en zo makkelijk te maken ook

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.