Noten plaatkoek met kokos
Dit is denk ik 1 van de makkelijkste maar ook nog eens 1 van de lekkerste plaatkoeken die ik ken. Deze plaatkoek met kokos en noten is super makkelijk en kun je maken met de noten die je in huis hebt. (denk hierbij aan walnoten, hazelnoten, pecan noten of amandelen ect) Ook kun je een zakje ongezouten gemengde noten gebruiken of nog lekkerder haal wat gemengde noten op de markt.
Deze plaatkoek is lekker chewy door de gecondenseerde melk die door het bakken een lekkere karamellaagje vormt op de plaatkoek. Samen met de lekkere bite van de noten en de heerlijke smaak van kokos is dit echt 1 van mijn favorieten.
Ik gebruik zelf een bakblik van 20x24cm. Mocht jouw bakblik een stuk groter zijn dan kun je het recept verdubbelen of 1,5x nemen.
Plaatkoek met noten en kokos recept
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram geraspte kokos
- 1 blikje gecondenseerde melk (de gezoete met suiker)
- 2 eetlepels chocoladedrops (deze smelten niet en blijven dus heel bij het bakken)
- 100-150 gram gemengde noten
Noten plaatkoek maken
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Vet het bakblik in
- Smelt de boter in een steelpannetje
- Meng nu de kokos,zelfrijzend bakmeel, de suiker en de gesmolten boter goed door elkaar en verdeel dit over het ingevette bakblik
- Druk goed aan met de achterkant van een lepel
- Zet het bakblik nu 10 minuten in de oven
- Haal dan uit de oven en verdeel hierop de gecondenseerde melk
- Strooi er nu de chocoladedrops overheen en de gemengde noten en zet het bakblik nogmaals in de oven voor 20 minuten
- Haal dan uit de oven en laat in het bakblik afkoelen. Daarna kun je er blokjes van snijden
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram geraspte kokos
- 1 blikje gecondenseerde melk met suiker
- 2 eetlepels chocoladedrops deze smelten niet en blijven dus heel bij het bakken
- 100-150 gram gemengde noten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Vet het bakblik in
- Smelt de boter in een steelpannetje
- Meng nu de kokos,zelfrijzend bakmeel, de suiker en de gesmolten boter goed door elkaar en verdeel dit over het ingevette bakblik
- Druk goed aan met de achterkant van een lepel
- Zet het bakblik nu 10 minuten in de oven
- Haal dan uit de oven en verdeel hierop de gecondenseerde melk
- Strooi er nu de chocoladedrops overheen en de gemengde noten en zet het bakblik nogmaals in de oven voor 20 minuten
- Haal dan uit de oven en laat in het bakblik afkoelen. Daarna kun je er blokjes van snijden
Wat een super lekker recept is dit zeg!
Al verschillende keren gemaakt. Gebruik meestal een half blikje gecondenseerde melk. Favouriet bij iedereen. Veel variatie mogelijk, voeg vaak ook rozijnen en/ gedroogde cranberry toe
Dat klinkt echt super goed, ga ik een keer maken!
Echt heerlijk, vandaag weer gebakken
Ja lekker is deze he Ilona en zo makkelijk te maken ook
Deze staat al voor de 4de keer in mijn oven wat een heerlijk recept zeg, dank je wel!
Deze is toch wel favoriet bij mijn familie en inmiddels ook bij mijn collega’s, echt een aanrader!
Ik ga het meteen proberen , ik zou wel graag de afmetingen van het bakblik willen weten,
Om op m’n bovenstaande vraag terug te komen, ik zag te laat dat de afmetingen erboven staan.
Intussen heb ik de plaatkoek gebakken, en hij is heerlijk. Super makkelijk te maken. Dankjewel.
Hallo,
Is het mogelijk om deze koek in te vriezen?
Alvast bedankt!
Ja hoor dat kan heel goed. Goed afdekken/inpakken in bv plasticfolie en dan invriezen. Zo blijft de koek nog wel 3 maanden goed in de vriezer.
Bodem blijft heel los en korrelig en de gecondenseerde melk is heel nat. Heb de oven op onder en bovenwaartse gezet op 180 graden. Na 20 minuten was de melk nog heel vloeibaar en nog een keer 10 minuten teruggezet. Is nog steeds bijna vloeibaar wat gaat er niet goed
Het klopt dat het deeg wat korrelig is, je moet het goed aandrukken in het blik, na het bakken is het een mooie koek geworden. Heb je wel de gezoete gecondenseerde melk gebruikt? Door de suiker in de melk gaat deze bij het bakken mooi carameliseren. Ik bak hem zelf regelmatig en nog nooit problemen gehad. Mocht je wel de gezoete gecondenseerde melk gebruikt hebben dan kan het zijn dat je het in jouw oven iets langer moet laten bakken, elke oven is namelijk anders. Succes!
Het zou mij zeker hebben gelukt als ik niet in de paniek was gegaan door het bubbelen van de gecondenseerde melk. Dus dacht ik dat het er wel wat langer in kon blijven. Dus niet, binnen de kortste keren was de boven laag een harde caramel geworden en heb ik de koek uit de vorm moeten bikken. Vorm staat nu in de soda te weken en ik heb nu twee dozen met brokstukken. maar ..het middenstk wat zachter is smaakt verrukkelijk. Ik ga het zeker nog eens doen en laat me door de bubbels niet meer uit het veld slaan en haal hem er op tijd uit. Ik heb voor mij zelf een aantekening gemaakt voor de volgende keer. Hartelijke groet van Anneke