Abrikozen ontbijt muffins
Lekkere luchtige en niet te zoete abrikozen ontbijt muffins. Dat wil niet zeggen dat je deze muffins ook niet gewoon bij de koffie of thee kunt eten natuurlijk.
Abrikozen zijn lekkere zoete vruchten die je met schil en al kunt eten. Eet je ze liever toch zonder schil dan kun je die er met een mesje makkelijk vanaf trekken. Abrikozen kun je zo uit de hand eten maar worden ook vaak in kipgerechten of in een fruitsalade verwerkt.
Abrikozen ontbijt muffins recept
- 250 gram bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder (7 gram)
- 75 gram witte basterdsuiker
- 300 gram Griekse Yoghurt
- 2 eieren
- Snuf zout
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel custardpoeder
- 6 verse abrikozen in stukjes gesneden
Abrikozen ontbijt muffins maken
- Vet een muffin of cupcakevorm goed in met een bakspray of wat boter
- Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht op 170 graden)
- Doe alle ingrediënten of de abrikozen en de custardpoeder bij elkaar en meng dit in een beslagkom met de mixer door elkaar
- Meng de eetlepel custardpoeder goed door de stukjes abrikozen en spatel dit dan door het beslag
- Vul nu de muffinvormpjes tot ¾ met het beslag en zet dan 25 minuten op een rooster in het midden van de oven
- Check dan met een sateprikker of de muffins klaar zijn (komt de sateprikker er droog uit is het goed, anders de baktijd met enkele minuten verlengen)
- Haal ze dan uit de oven en laat ze enkele minuten in de vorm iets afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt
- Laat ze dan verder afkoelen op een rooster
- Bestrooi de muffins met wat poedersuiker voor het serveren
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder 7 gram
- 75 gram witte basterdsuiker
- 300 gram Griekse Yoghurt
- 2 eieren
- Snuf zout
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel custardpoeder
- 6 verse abrikozen in stukjes gesneden
Bereiding
- Vet een muffin of cupcakevorm goed in met een bakspray of wat boter
- Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht op 170 graden)
- Doe alle ingrediënten of de abrikozen en de custardpoeder bij elkaar en meng dit in een beslagkom met de mixer door elkaar
- Meng de eetlepel custardpoeder goed door de stukjes abrikozen en spatel dit dan door het beslag
- Vul nu de muffinvormpjes tot ¾ met het beslag en zet dan 25 minuten op een rooster in het midden van de oven
- Check dan met een sateprikker of de muffins klaar zijn (komt de sateprikker er droog uit is het goed, anders de baktijd met enkele minuten verlengen)
- Haal ze dan uit de oven en laat ze enkele minuten in de vorm iets afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt
- Laat ze dan verder afkoelen op een rooster
- Bestrooi de muffins met wat poedersuiker voor het serveren