Website met heerlijke recepten en kooktips

Couscous salade met rozijnen en perzik

0 9.986

Couscous kun je warm eten als onderdeel van een warme maaltijd maar ook koud in bijvoorbeeld een salade. Couscous is een graanproduct gemaakt van tarwemeel en is na bereiding ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast. Per persoon gebruik je ongeveer 75 gram couscous. In onderstaand recept heb ik de couscous laten wellen in heet water wat net van de kook af is. Dit wellen doe je door het water bij de couscous te gieten en direct af te dekken met bijvoorbeeld een bord of plasticfolie.

Je gebruikt net zoveel heet water als dat je couscous hebt, doe de couscous bijvoorbeeld in een beker en zit deze vol neem dan een volle beker heet water, is de beker ¾ vol met couscous gebruik dan ook ¾ beker heet water. Laat dit dan ongeveer 10 minuten wellen en roer de couscous dan met een vork los. Couscous is erg lekker in combinatie met perzik en rozijnen en zelfs kun je nog wat (gerookte) kip door de salade doen, dit combineert ook erg goed met onderstaande salade.

Wat heb je nodig voor couscous met rozijnen en perzik

Voor 2 personen

Couscous met rozijnen en perzik recept

  • 150 gram couscous
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ rode paprika (in fijne reepjes gesneden)
  • 1 halve perzik in blokjes gesneden (uit blik maar vers kan ook)
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 10 walnoten grof gehakt
  • Handje rucola
  • 1 eetlepel verse munt in fijne reepjes gesneden
  • snuf zout

Couscous salade met rozijnen en perzik maken

  1. Doe de couscous in een kom en voeg hier een snufje zout, een theelepel kerriepoeder en een eetlepel olijfolie bij
  2. Giet een zelfde hoeveelheid heet water (wat net van de kook af is) op de couscous (zoals aangegeven op de verpakking)
  3. Dek de kom af met een bord of plastic folie
  4. Roer de couscous daarna goed los met een vork en laat verder afkoelen
  5. Voeg dan de reepjes rode paprika, de rozijnen, de stukjes perzik en de grof gehakte walnoten toe en roer goed door
  6. Breng indien nodig nog wat op smaak met zout en peper
  7. Leg op elk bord wat gewassen en goed uitgelekte rucola en verdeel hier de couscous salade over
  8. Bestrooi nu met de reepjes fijngesneden munt
  9. Eet smakelijk
Couscous salade met perzik en rozijnen

Couscous salade met rozijnen en perzik

3.73 van 11 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 150 gram couscous
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ rode paprika in fijne reepjes gesneden
  • 1 halve perzik in blokjes gesneden uit blik maar vers kan ook
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 10 walnoten grof gehakt
  • Handje rucola
  • 1 eetlepel verse munt in fijne reepjes gesneden
  • snuf zout

Bereiding

  • Doe de couscous in een kom en voeg hier een snufje zout, een theelepel kerriepoeder en een eetlepel olijfolie bij
  • Giet een zelfde hoeveelheid heet water (wat net van de kook af is) op de couscous (zoals aangegeven op de verpakking)
  • Dek de kom af met een bord of plastic folie
  • Roer de couscous daarna goed los met een vork en laat verder afkoelen
  • Voeg dan de reepjes rode paprika, de rozijnen, de stukjes perzik en de grof gehakte walnoten toe en roer goed door
  • Breng indien nodig nog wat op smaak met zout en peper
  • Leg op elk bord wat gewassen en goed uitgelekte rucola en verdeel hier de couscous salade over
  • Bestrooi nu met de reepjes fijngesneden munt
  • Eet smakelijk

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.