fbpx

Cheddar kaasdip

0

Cheddar kaasdip. Heerlijke dip die vaak bij Mexicaanse gerechten gegeten word, heerlijk om je tortillachips in te dopen. Het is een pittige kaasdip op basis van cheddar kaas.

Cheddarkaas is een gele tot oranje achtige kaas gemaakt van koemelk. Oorspronkel is het een harde kaas die vroeger gemaakt werd in cheddar een dorp in Engeland. De kaas heeft een pittige smaak en rijpte oorsponkelijk lange tijd in grotten.Tegenwoordig is de kaas zachter, dit om de kaas makkelijker te laten smelten.

Cheddar kaasdip recept

  • 250 gram cheddar kaas
  • 1 lente ui fijngesneden
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • ½ lepel chilipoeder
  • Sap van 1 limoen
  • 1 jalapeno peper fijn gesneden
  • 1 eetlepel creme fraiche

Cheddar kaasdip maken

  1. Smelt de kaas in de magnetron op laag vermogen, roer na elke 20 seconden een keer goed door tot de kaas helemaal gesmolten is
  2. Roer vervolgens alle overige ingrediënten erdoor en proef na
  3. Je kunt altijd nog wat extra komijnpoeder of chilipeper toevoegen
  4. Eet de dip met tortilla of nachochips
5 from 1 reviews
Cheddar kaasdip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 250 gram cheddar kaas
  • 1 lente ui fijngesneden
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • ½ lepel chilipoeder
  • Sap van 1 limoen
  • 1 jalapeno peper fijn gesneden
  • 1 eetlepel creme fraiche
Bereiding
  1. Smelt de kaas in de magnetron op laag vermogen, roer na elke 20 seconden een keer goed door tot de kaas helemaal gesmolten is
  2. Roer vervolgens alle overige ingrediënten erdoor en proef na
  3. Je kunt altijd nog wat extra komijnpoeder of chilipeper toevoegen
  4. Eet de dip met tortilla of nachochips

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.