Labneh maken

0

Labneh maken.  Labneh is een soort hangop, oftewel uitgelekte yoghurt. Het word gegeten bij Arabische tapas en smaakt heerlijk bij pikant gekruid geroosterd vlees. Je kunt het dippen in pita’s of Arabisch platbrood en je kunt de labneh kruiden zoals je zelf wil. De basis labneh bestaat uit Yoghurt (bv Griekse of Turkse) welke je uit laat lekken in een (thee) doek. Hieronder heb ik een gekruide variant van Labneh neergezet.

Labneh recept

  • 500 gram Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl korianderzaad
  • ½ theelepel vers gemalen peper
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel verse platte peterselie gehakt (of muntblaadjes)

Labneh maken

  1. Neem een pan waar je een zeef ophangt, leg in die zeef een schone natte theedoek en doe hier de yoghurt in, dek af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast
  2. Schep nu de yoghurt die lekker dik geworden is er uit en vermeng met het zout, de komijnpoeder en korianderzaad
  3. Meng in een bakje de olijfolie met de gemalen peper
  4. Verdeel de labneh over een bakje en giet hier de olijfolie over
  5. Bestrooi met een eetlepel vers gehakte platte peterselie (of munt ook erg lekker)
Labneh maken

Labneh maken

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 500 gram Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl korianderzaad
  • ½ theelepel vers gemalen peper
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel verse platte peterselie gehakt of muntblaadjes

Bereiding

  • Neem een pan waar je een zeef ophangt, leg in die zeef een schone natte theedoek en doe hier de yoghurt in, dek af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast
  • Schep nu de yoghurt die lekker dik geworden is er uit en vermeng met het zout, de komijnpoeder en korianderzaad
  • Meng in een bakje de olijfolie met de gemalen peper
  • Verdeel de labneh over een bakje en giet hier de olijfolie over
  • Bestrooi met een eetlepel vers gehakte platte peterselie (of munt ook erg lekker)

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.