Dip van spinazie en artisjok

0

Een heerlijke dip van spinazie en artisjok, je moet er maar opkomen.  Ik kreeg het pas op een verjaardag en ondanks dat mensen eerst zoiets hadden van wat is dit,  vonden ze de dip toch erg lekker, het is een niet zo voor de hand liggende dip maar voor de liefhebbers van artisjok zeker een aanrader.

Dip van spinazie en artisjok recept

  • 1 blik artisjokharten (blik 400 gram)
  • 150 gram bladspinzie (diepvries en ontdooid en uitgelekt)
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 100 ml mayonaise
  • 120 gram roomkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels scheutje chilisaus
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Dip van spinazie en artisjok maken

  1. Laat de artisjokharten uitlekken, knijp de bladspinazie goed uit (druk met de achterkant van een lepel het vocht goed uit de spinazie die in een zeef zit)
  2. Doe nu alle ingredienten (op de spinazie na) in een keukenmachine en pureer alles tot een gladde dip
  3. Roer daarna de spinazie erdoor en breng op smaak met wat zout en peper indien nodig
Dip van spinazie en artisjok

Dip van spinazie en artisjok

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 blik artisjokharten blik 400 gram
  • 150 gram bladspinzie diepvries en ontdooid en uitgelekt
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 100 ml mayonaise
  • 120 gram roomkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels scheutje chilisaus
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

  • Laat de artisjokharten uitlekken, knijp de bladspinazie goed uit (druk met de achterkant van een lepel het vocht goed uit de spinazie die in een zeef zit)
  • Doe nu alle ingredienten (op de spinazie na) in een keukenmachine en pureer alles tot een gladde dip
  • Roer daarna de spinazie erdoor en breng op smaak met wat zout en peper indien nodig

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.