Dip van spinazie en artisjok

0

Een heerlijke dip van spinazie en artisjok, je moet er maar opkomen.  Ik kreeg het pas op een verjaardag en ondanks dat mensen eerst zoiets hadden van wat is dit,  vonden ze de dip toch erg lekker, het is een niet zo voor de hand liggende dip maar voor de liefhebbers van artisjok zeker een aanrader.

Dip van spinazie en artisjok recept

  • 1 blik artisjokharten (blik 400 gram)
  • 150 gram bladspinzie (diepvries en ontdooid en uitgelekt)
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 100 ml mayonaise
  • 120 gram roomkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels scheutje chilisaus
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Dip van spinazie en artisjok maken

  1. Laat de artisjokharten uitlekken, knijp de bladspinazie goed uit (druk met de achterkant van een lepel het vocht goed uit de spinazie die in een zeef zit)
  2. Doe nu alle ingredienten (op de spinazie na) in een keukenmachine en pureer alles tot een gladde dip
  3. Roer daarna de spinazie erdoor en breng op smaak met wat zout en peper indien nodig
5 from 1 reviews
Dip van spinazie en artisjok
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 1 blik artisjokharten (blik 400 gram)
  • 150 gram bladspinzie (diepvries en ontdooid en uitgelekt)
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 100 ml mayonaise
  • 120 gram roomkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels scheutje chilisaus
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
  1. Laat de artisjokharten uitlekken, knijp de bladspinazie goed uit (druk met de achterkant van een lepel het vocht goed uit de spinazie die in een zeef zit)
  2. Doe nu alle ingredienten (op de spinazie na) in een keukenmachine en pureer alles tot een gladde dip
  3. Roer daarna de spinazie erdoor en breng op smaak met wat zout en peper indien nodig

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.