Bieten hummus

0

Bieten hummus. Hummus is een dipsaus gemaakt van kikkererwten, bij deze hummus is er geroosterde rode biet aan toegevoegd voor een extra dimensie aan de smaak te geven en zeg nou zelf het ziet er natuurlijk spectaculair uit. Zet dit op een verjaardag neer en succes verzekerd.

Bieten hummus recept

  • 2 rode bieten (rauw)
  • 2 takjes tijm
  • zout, peper
  • olie
  • 400 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • 1 eetlepels tahin
  • 2 tenen knoflook
  • ½ theelepel komijn
  • sap van 1 citroen

Bieten hummus maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil de bieten en snijd de rauwe rode bieten in parten, giet er een scheutje olie over samen met wat peper en zout en meng door elkaar
  3. Leg een bakpapiertje op de bakplaat en verdeel hier de bieten over
  4. Leg de takjes tijm boeven op de bietjes en schuif ze in de oven voor ongeveer 30-40 minuten tot de bietjes zacht geworden zijn, laat ze dan afkoelen
  5. Zodra de bieten afgekoeld zijn doe dan alle ingrediënten in een keukenmachine en draai tot een gladde dipsaus
  6. Breng op smaak met zout en peper en maak eventueel iets dunner met wat olijfolie of een scheutje water
5 from 1 reviews
Bieten hummus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 2 rode bieten (rauw)
  • 2 takjes tijm
  • zout, peper
  • olie
  • 400 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • 1 eetlepels tahin
  • 2 tenen knoflook
  • ½ theelepel komijn
  • sap van 1 citroen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil de bieten en snijd de rauwe rode bieten in parten, giet er een scheutje olie over samen met wat peper en zout en meng door elkaar
  3. Leg een bakpapiertje op de bakplaat en verdeel hier de bieten over
  4. Leg de takjes tijm boeven op de bietjes en schuif ze in de oven voor ongeveer 30-40 minuten tot de bietjes zacht geworden zijn, laat ze dan afkoelen
  5. Zodra de bieten afgekoeld zijn doe dan alle ingrediënten in een keukenmachine en draai tot een gladde dipsaus
  6. Breng op smaak met zout en peper en maak eventueel iets dunner met wat olijfolie of een scheutje water

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.