Kikkererwten

0

Je ziet kikkererwten steeds vaker in recepten verschijnen maar wat zijn het nou eigenlijk en hoe kun je deze peulvruchten (want dat zijn het) gebruiken. Je kunt ze  op verschillende manieren  verwerken, eet ze als groente, als vleesvervanger of eet ze als snack.

Kikkererwten groeien net als doperwten, ze zitten in peulen die groeien aan een struik.

Gedroogde of blik kikkererwten

Kikkererwten kun je gebruiksklaar in blik of pot kopen maar ook gedroogd zijn te koop. De gedroogde erwten moet je eerst nog weken/koken en de erwten uit blik of pot zijn eigenlijk gebruiksklaar.

Rauwe kikkererwten bevatten een giftige stof, lectine, deze word door verhitting onschadelijk gemaakt. Kook de verse dus altijd voordat je ze eet.

De gedroogde variant kun je het beste eerst een nacht laten weken in koud water en dan nog koken, na ongeveer een uurtje zijn ze gaar.

Wat maak je er van

Kikkererwten kun je roosteren en eten als lekkere snack maar je kunt er ook hummus, bieten hummus of falafel van maken

Voor een lekkere gezonde snack neem je kikkererwten uit blik die je eerst goed afspoelt en dan afgedroogd. Meng met een klein beetje olie en rooster de erwten 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Meng er na 10-15 minuten wat kruiden door, zoals zout, knoflookpoeder en paprikapoeder

Bak de kikkererwten dan nog even tot ze lekker knapperig zijn.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.