Website met heerlijke recepten en kooktips

Romige maissoep

1 11.579

Romige maissoep. Deze romige maissoep is weer eens heel wat anders om op tafel te zetten. Uiteraard moet je wel van mais houden maar ik vind het heerlijk, zowel een lekkere soep in de zomer als in de winter. Heerlijk met zelfgebakken pita brood en een lekkere dipsaus. Wil je een lekkere makkelijke maaltijd voor bv het weekend dan is deze soep ideaal, goed vullend en voedzaam.

Romige maissoep recept

  • 300 gram mais uitgelekt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • olie
  • 1 liter kippenbouillon (van 2 kippenbouillonblokjes)
  • 150 ml kookroom
  • 100 gram spekblokjes uitgebakken (optioneel)
  • zout en peper

Romige maissoep maken

  1. Zet een pan op het vuur met wat olie, bak hierin de knoflook en de ui in aan
  2. Hou 4 eetlepels maiskorrels achter ter garnering en doe de rest van de mais in de pan erbij, giet de kippenbouillon erop en laat de soep 10 minuutjes zachtjes koken
  3. Pureer de soep met een staafmixer en doe de kookroom erbij
  4. Breng op smaak met zout en peper en roer de achtergehouden maiskorrels erdoor
  5. Bak eventueel de spekjes uit in een koekenpan, dit is erg lekker bij deze soep maar je kunt het ook weglaten.
Romige maissoep

Romige maissoep

5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 300 gram mais uitgelekt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • olie
  • 1 liter kippenbouillon van 2 kippenbouillonblokjes
  • 150 ml kookroom
  • 100 gram spekblokjes uitgebakken optioneel
  • zout en peper

Bereiding

  • Zet een pan op het vuur met wat olie, bak hierin de knoflook en de ui in aan
  • Hou 4 eetlepels maiskorrels achter ter garnering en doe de rest van de mais in de pan erbij, giet de kippenbouillon erop en laat de soep 10 minuutjes zachtjes koken
  • Pureer de soep met een staafmixer en doe de kookroom erbij
  • Breng op smaak met zout en peper en roer de achtergehouden maiskorrels erdoor
  • Bak eventueel de spekjes uit in een koekenpan, dit is erg lekker bij deze soep maar je kunt het ook weglaten.

 

Je zou ook graag
1 reactie
  1. Laura zegt

    5 sterren
    Ipv kippenbouillon neem je Groentenbouillon en kokosroom voor de soep
    Voor de bite pijnboompitten geroosterd.

    Dan is het ook geschikt voor vegetariërs

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.