
Pittige kerrie soep, met stukjes kip
Pittige kerriesoep. Deze pittige kerriesoep is eenvoudig te maken. Ik zelf ben dol op kerriesoep en merk dat maar weinig mensen weten hoe ze heerlijke kerriesoep zelf kunnen maken. Het is eenvoudig, je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig en het staat altijd erg leuk op tafel deze mooie gele soep. Ikzelf kook de kip altijd een dag van tevoren omdat de kip koud wat makkelijk in stukjes te snijden is maar dit hoeft niet. Je kunt als de kip goed gaar is ook makkelijk uit elkaar trekken met 2 vorken. Ook kun je kipfilet vervangen door gerookte kipfilet. De gerookte kipfilet snijd je in reepjes en roer je net voor het serveren door de soep. (en neem gewoon bouillon ipv het kookvocht van de kipfilet)
Het recept
- 1 kipfilet
- 1 liter water
- 2 kippenbouillon blokjes
- 200 ml kookroom
- 1 ui gesnipperd
- 1 rode paprika in fijne blokjes
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 5 theelepels kerriepoeder
- 3 eetlepels bloem
- zout en peper
- 1 eetlepel vers gehakte peterselie
Zo maak je deze lekkere soep met kerrie
- Zet een pan op het vuur met 800 ml water, doe hier de kipfilet in en de bouillonblokjes
- Breng aan de kook en laat de kipfilet zachtjes koken tot deze gaar is en makkelijk uit elkaar valt (na 30 minuten even controleren, eventueel langer laten koken)
- Zodra de kipfilet gaar is uit het vocht halen en met 2 vorken uit elkaar trekken
- Zet een pan op het vuur met een scheutje olie
- Fruit hierin de ui en knoflook in aan
- Voeg dan de paprikablokjes en de kerriepoeder toe en laat kort meebakken op zacht vuur
- Roer de bloem erdoor en laat op zacht vuur even “garen” hou met een spatel de bloem een beetje in beweging
- Giet na enkele minuten een scheutje koud water erbij en roer tot een gladde massa
- Voeg dan het kookvocht van de kipfilet erbij en breng de soep aan de kook
- Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen en voeg dan de kipfilet en de kookroom toe
- Verwarm alles goed door en breng eventueel verder op smaak met zout en peper
- Serveer de soep in een bord of kom en strooi er wat vers gehakte peterselie overheen

Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 1 liter water
- 2 kippenbouillon blokjes
- 200 ml kookroom
- 1 ui gesnipperd
- 1 rode paprika in fijne blokjes
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 5 theelepels kerriepoeder
- 3 eetlepels bloem
- zout en peper
- 1 eetlepel vers gehakte peterselie
Bereiding
- Zet een pan op het vuur met 800 ml water, doe hier de kipfilet in en de bouillonblokjes
- Breng aan de kook en laat de kipfilet zachtjes koken tot deze gaar is en makkelijk uit elkaar valt (na 30 minuten even controleren, eventueel langer laten koken)
- Zodra de kipfilet gaar is uit het vocht halen en met 2 vorken uit elkaar trekken
- Zet een pan op het vuur met een scheutje olie
- Fruit hierin de ui en knoflook in aan
- Voeg dan de paprikablokjes en de kerriepoeder toe en laat kort meebakken op zacht vuur
- Roer de bloem erdoor en laat op zacht vuur even “garen” hou met een spatel de bloem een beetje in beweging
- Giet na enkele minuten een scheutje koud water erbij en roer tot een gladde massa
- Voeg dan het kookvocht van de kipfilet erbij en breng de soep aan de kook
- Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen en voeg dan de kipfilet en de kookroom toe
- Verwarm alles goed door en breng eventueel verder op smaak met zout en peper
- Serveer de soep in een bord of kom en strooi er wat vers gehakte peterselie overheen
Super lekker! Echt een aanrader voor wanneer je indruk wilt maken! Zeker voor herhaling vatbaar.
Heerlijk recept!! Kids zijn er dol op!
Verrukkelijk soep
Super lekker en gemakkelijk te bereiden een echte aanrader
Super lekker en gemakkelijk te bereiden een echte aanrader
Vandaag gemaakt en de soep is écht lekker. Die ga ik wel vaker maken hoor. Heb er zelf wat rijst bij gedaan en ipv kookroom crème fraiche. Oh, en knoflookpoeder ipv verse knoflook. Had ik niet in huis jammer genoeg. Nu weet ik niet of de crème fraiche en de poeder veel verschil maakt, maar de soep is super. Dank je wel voor het recept
Heerlijk recept al een paarkeer gemaakt