Pittige kerrie soep

0

Pittige kerrie soep. Deze pittige kerrie soep is eenvoudig te maken. Ik zelf ben dol op kerrie soep en merk dat maar weinig mensen weten hoe ze heerlijke kerrie soep zelf kunnen maken. Het is eenvoudig, je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig en het staat altijd erg leuk op tafel deze mooie gele soep. Ikzelf kook de kip altijd een dag van tevoren omdat de kip koud wat makkelijk in stukjes te snijden is maar dit hoeft niet. Je kunt als de kip goed gaar is ook makkelijk uit elkaar trekken met 2 vorken. Ook kun je kipfilet vervangen door gerookte kipfilet. De gerookte kipfilet snijd je in reepjes en roer je net voor het serveren door de soep. (en neem gewoon bouillon ipv het kookvocht van de kipfilet)

Pittige kerriesoep recept

  • 1 kipfilet
  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 200 ml kookroom
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in fijne blokjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 5 theelepels kerriepoeder
  • 3 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie

Pittige kerriesoep maken

  1. Zet een pan op het vuur met 800 ml water, doe hier de kipfilet in en de bouillonblokjes
  2. Breng aan de kook en laat de kipfilet zachtjes koken tot deze gaar is en makkelijk uit elkaar valt (na 30 minuten even controleren, eventueel langer laten koken)
  3. Zodra de kipfilet gaar is uit het vocht halen en met 2 vorken uit elkaar trekken
  4. Zet een pan op het vuur met een scheutje olie
  5. Fruit hierin de ui en knoflook in aan
  6. Voeg dan de paprikablokjes en de kerriepoeder toe en laat kort meebakken op zacht vuur
  7. Roer de bloem erdoor en laat op zacht vuur even “garen” hou met een spatel de bloem een beetje in beweging
  8. Giet na enkele minuten een scheutje koud water erbij en roer tot een gladde massa
  9. Voeg dan het kookvocht van de kipfilet erbij en breng de soep aan de kook
  10. Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen en voeg dan de kipfilet en de kookroom toe
  11. Verwarm alles goed door en breng eventueel verder op smaak met zout en peper
  12. Serveer de soep in een bord of kom en strooi er wat vers gehakte peterselie overheen
Pittige kerriesoep

Pittige kerrie soep

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 200 ml kookroom
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in fijne blokjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 5 theelepels kerriepoeder
  • 3 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie

Bereiding

  • Zet een pan op het vuur met 800 ml water, doe hier de kipfilet in en de bouillonblokjes
  • Breng aan de kook en laat de kipfilet zachtjes koken tot deze gaar is en makkelijk uit elkaar valt (na 30 minuten even controleren, eventueel langer laten koken)
  • Zodra de kipfilet gaar is uit het vocht halen en met 2 vorken uit elkaar trekken
  • Zet een pan op het vuur met een scheutje olie
  • Fruit hierin de ui en knoflook in aan
  • Voeg dan de paprikablokjes en de kerriepoeder toe en laat kort meebakken op zacht vuur
  • Roer de bloem erdoor en laat op zacht vuur even “garen” hou met een spatel de bloem een beetje in beweging
  • Giet na enkele minuten een scheutje koud water erbij en roer tot een gladde massa
  • Voeg dan het kookvocht van de kipfilet erbij en breng de soep aan de kook
  • Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen en voeg dan de kipfilet en de kookroom toe
  • Verwarm alles goed door en breng eventueel verder op smaak met zout en peper
  • Serveer de soep in een bord of kom en strooi er wat vers gehakte peterselie overheen

 

 

 

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.