Snelle kippensoep boordevol groenten

1

Snelle kippensoep boordevol groenten. Deze snelle kippensoep is super makkelijk te maken, je kunt er heel makkelijk je koelkast mee leeg maken als je veel restjes hebt van verschillende groenten. Ik had nog wat champignons, 2 gekookte aardappels, wat bieslook, sperzieboontjes, bosui, paprika en een kipfilet over. Dit alles in mooie blokjes gesneden en daar deze heerlijke goedgevulde kippensoep van gemaakt.

Snelle kippensoep met groenten

  • 1 liter water
  • 2 kippen bouillonblokjes
  • ½ paprika in fijne reepjes
  • 10 champignons in 4 en gesneden
  • 2 kleine gekookte aardappelen in blokjes
  • bieslook fijngesneden (1 eetlepel)
  • 10 sperzieboontjes afgehaald en in kleine stukjes gesneden
  • 1 bosui in fijne ringetjes gewassen en gesneden
  • 1 kipfilet in kleine stukjes gesneden
  • 2 takjes tijm, blaadjes afgeritst

Snelle kippensoep maken

  1. Doe in een pan het water met de kippenbouillonblokjes en breng aan de kook
  2. Fruit in een andere pan in een scheutje olie de champignons en de paprika en voeg hier de sperzieboon stukjes aan toe en bak zachtjes 5-8 minuutjes tot alles beetgaar is
  3. Doe het geheel dan bij de bouillon samen met de tijmblaadjes, bosui en aardappelblokjes
  4. Voeg net voor het serveren de bieslook toe

Eet met wat vers brood en bv kruidenboter

Snelle kippensoep

Snelle kippensoep boordevol groenten

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 2 kippen bouillonblokjes
  • ½ paprika in fijne reepjes
  • 10 champignons in 4 en gesneden
  • 2 kleine gekookte aardappelen in blokjes
  • bieslook fijngesneden 1 eetlepel
  • 10 sperzieboontjes afgehaald en in kleine stukjes gesneden
  • 1 bosui in fijne ringetjes gewassen en gesneden
  • 1 kipfilet in kleine stukjes gesneden
  • 2 takjes tijm blaadjes afgeritst

Bereiding

  • Doe in een pan het water met de kippenbouillonblokjes en breng aan de kook
  • Fruit in een andere pan in een scheutje olie de champignons en de paprika en voeg hier de sperzieboon stukjes aan toe en bak zachtjes 5-8 minuutjes tot alles beetgaar is
  • Doe het geheel dan bij de bouillon samen met de tijmblaadjes, bosui en aardappelblokjes
  • Voeg net voor het serveren de bieslook toe

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven
1 reactie
  1. Janneke zegt

    5 stars
    Heerlijke soep, ik had geen paprika en champignons maar nog wel een halve courgette, deze erdoor gedaan in kleine stukjes, erg lekker

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.