Snelle kippensoep boordevol groenten

0

Snelle kippensoep boordevol groenten. Deze snelle kippensoep is super makkelijk te maken, je kunt er heel makkelijk je koelkast mee leeg maken als je veel restjes hebt van verschillende groenten. Ik had nog wat champignons, 2 gekookte aardappels, wat bieslook, sperzieboontjes, bosui, paprika en een kipfilet over. Dit alles in mooie blokjes gesneden en daar deze heerlijke goedgevulde kippensoep van gemaakt.

Snelle kippensoep met groenten

  • 1 liter water
  • 2 kippen bouillonblokjes
  • ½ paprika in fijne reepjes
  • 10 champignons in 4 en gesneden
  • 2 kleine gekookte aardappelen in blokjes
  • bieslook fijngesneden (1 eetlepel)
  • 10 sperzieboontjes afgehaald en in kleine stukjes gesneden
  • 1 bosui in fijne ringetjes gewassen en gesneden
  • 1 kipfilet in kleine stukjes gesneden
  • 2 takjes tijm, blaadjes afgeritst

Snelle kippensoep maken

  1. Doe in een pan het water met de kippenbouillonblokjes en breng aan de kook
  2. Fruit in een andere pan in een scheutje olie de champignons en de paprika en voeg hier de sperzieboon stukjes aan toe en bak zachtjes 5-8 minuutjes tot alles beetgaar is
  3. Doe het geheel dan bij de bouillon samen met de tijmblaadjes, bosui en aardappelblokjes
  4. Voeg net voor het serveren de bieslook toe

Eet met wat vers brood en bv kruidenboter

5 from 1 reviews
Snelle kippensoep boordevol groenten
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 1 liter water
  • 2 kippen bouillonblokjes
  • ½ paprika in fijne reepjes
  • 10 champignons in 4 en gesneden
  • 2 kleine gekookte aardappelen in blokjes
  • bieslook fijngesneden (1 eetlepel)
  • 10 sperzieboontjes afgehaald en in kleine stukjes gesneden
  • 1 bosui in fijne ringetjes gewassen en gesneden
  • 1 kipfilet in kleine stukjes gesneden
  • 2 takjes tijm, blaadjes afgeritst
Bereiding
  1. Doe in een pan het water met de kippenbouillonblokjes en breng aan de kook
  2. Fruit in een andere pan in een scheutje olie de champignons en de paprika en voeg hier de sperzieboon stukjes aan toe en bak zachtjes 5-8 minuutjes tot alles beetgaar is
  3. Doe het geheel dan bij de bouillon samen met de tijmblaadjes, bosui en aardappelblokjes
  4. Voeg net voor het serveren de bieslook toe

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.