fbpx

Bruchetta met geroosterde paprika

0

Bruchetta met geroosterde paprika. Simpel voorgerechtje wat er toch heel erg leuk uitziet, bruchetta met gegrilde paprika salade, baslsamico stroop en schaafsel van parmezaanse kaas. Zo met 2 uitgestoken bruchetta’s op elkaar ziet het er erg mooi uit! Een bruchetta is een geroosterd stukje (stok)brood ingesmeerd met een teentje knoflook en krokant gebakken in de oven (of broodrooster). Vaak word een bruchetta belegd met een tomatensalsa maar je kunt bruchetta’s beleggen met bv rauwe ham, kaas, mozzarella en tomaat, roomkaas en gerookte zalm ect.

In onderstaand recept ga ik er van uit dat je de gegrilde paprika zelf maakt evenals de balsamico siroop maar beiden zijn ook in de supermarkt te koop dus voor een snellere variant kun je dat ook gebruiken.

Hieronder het recept van dit leuke bruchetta torrentje.

Bruchetta met geroosterde paprika recept

4 personen

  • 200 ml balsamico azijn
  • 3 eetlepels honing
  • 8 ronde plakjes brood (uitgestoken met een ronde steker of glas)
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 8 mooie schijven parmezaanse kaas (met dunschuller van een stuk parmezaan afgeschraapt)
  • 2 rode en 1 gele paprika

Bruchetta met geroosterde paprika maken

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden
  2. Snijd de paprika’s in vieren en haal het kapje en de zaadjes eruit
  3. Smeer ze in met wat olie en leg ze op de bakplaat met de buitenlkant naar boven
  4. Zet de bakplaat in de oven voor 20-30 minuten tot de buitenkant van de paprika zwart begint te worden.
  5. Kook de balsamico siroop door de balsamico azijn samen met de honing in te laten koken tot er ongeveer de helft van de hoeveelheid over is, laat dit afkoelen en je hebt een vloeibare stroop
  6. Als de paprika’s zwart beginnen te worden haal ze uit de oven en trek met een mesje het buitenste (zwaret) velletje eraf
  7. Zet de oven temperatuur terug naar 180 graden
  8. Smeer je stukjes brood aan beiden kanten in met olijfolie en snijd de knoflookteen door de midden, wrijf het stukje knoflook over elk stukje brood aan 1 kant en leg dan op de bakplaat
  9. Zet de broodjs dan 10-12 minuten in de oven tot ze lekker knapperig zijn
  10. Snijd in de tussentijd de paprika’s in kleine blokjes en breng op smaak met wat zout en peper
  11. Leg op elk bord nu wat sla, daarbovenop een stukje brood, een schepje paprika erop, een krul parmezaanse kaas en daarbovenop nogmaals een broodje/paprika/parmezaanse kaas krul
  12. Druppel een beetje van de balsamico siroop om het bruchetta torentje, of als je een schenkflesje hebt doe het daar in en verdeel wat over het bord
5 from 1 reviews
Bruchetta met geroosterde paprika
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 200 ml balsamico azijn
  • 3 eetlepels honing
  • 8 ronde plakjes brood (uitgestoken met een ronde steker of glas)
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 8 mooie schijven parmezaanse kaas (met dunschuller van een stuk parmezaan afgeschraapt)
  • 2 rode en 1 gele paprika
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 230 graden
  2. Snijd de paprika’s in vieren en haal het kapje en de zaadjes eruit
  3. Smeer ze in met wat olie en leg ze op de bakplaat met de buitenlkant naar boven
  4. Zet de bakplaat in de oven voor 20-30 minuten tot de buitenkant van de paprika zwart begint te worden.
  5. Kook de balsamico siroop door de balsamico azijn samen met de honing in te laten koken tot er ongeveer de helft van de hoeveelheid over is, laat dit afkoelen en je hebt een vloeibare stroop
  6. Als de paprika’s zwart beginnen te worden haal ze uit de oven en trek met een mesje het buitenste (zwaret) velletje eraf
  7. Zet de oven temperatuur terug naar 180 graden
  8. Smeer je stukjes brood aan beiden kanten in met olijfolie en snijd de knoflookteen door de midden, wrijf het stukje knoflook over elk stukje brood aan 1 kant en leg dan op de bakplaat
  9. Zet de broodjs dan 10-12 minuten in de oven tot ze lekker knapperig zijn
  10. Snijd in de tussentijd de paprika’s in kleine blokjes en breng op smaak met wat zout en peper
  11. Leg op elk bord nu wat sla, daarbovenop een stukje brood, een schepje paprika erop, een krul parmezaanse kaas en daarbovenop nogmaals een broodje/paprika/parmezaanse kaas krul
  12. Druppel een beetje van de balsamico siroop om het bruchetta torentje, of als je een schenkflesje hebt doe het daar in en verdeel wat over het bord

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.