fbpx

Mexicaanse garnalen cocktail met honingmosterd mayonaise

0

Mexicaanse garnalen cocktail met honing mosterd mayonaise.  Deze Mexicaanse cocktail ziet er heel erg leuk uit en is verrassend lekker ook. Je denkt misschien niet snel aan de combinatie mais, kidneybonen en garnalen maar toch is het erg lekker en kleurrijk. Je kunt grote garnalen nemen die je zelf nog moet pellen maar er zijn ook zakken gepelde garnalen te koop die je voor dit recept kunt gebruiken. Ook kun je Noorse of Hollandse garnalen gebruiken.

Heb je ongekookte garnalen (dus nog rauwe) garnalen dan is het lekker als je deze enkele minuten wokt met wat olie, 1 teentje knoflook en wat zout en peper. Dan uitscheppen op een bordje en af laten koelen. In onderstaand recept ga ik uit van gekookte/gewokte garnalen.

Mexicaanse garnalen cocktail

  • 1 klein blikje mais uitgelekt
  • 1 zakje kidneybonen (hak)
  • 2 tomaten in hele dunne partjes gesneden
  • 1 bosui in hele fijne ringetjes gesneden
  • 200 gram garnalen (de helft in stukjes gesneden)
  • 4 volle eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel honing

Mexicaanse garnalen cocktail

  1. Maak de honing mosterd mayonaise door de mayonaise met de honing en de mosterd te mengen
  2. Meng nu de mais, de kidneybonen, bosui, tomatenpartjes en de gesneden garnalen door elkaar samen met 1 eetlepel van de saus
  3. Verdeel de salade over de 4 glaasjes, leg de overige garnalen op de salade en schep de saus op de cocktai
  4. Serveer met wat brood of toast
5 from 1 reviews
Mexicaanse garnalen cocktail met honingmosterd mayonaise
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 1 klein blikje mais uitgelekt
  • 1 zakje kidneybonen (hak)
  • 2 tomaten in hele dunne partjes gesneden
  • 1 bosui in hele fijne ringetjes gesneden
  • 200 gram garnalen (de helft in stukjes gesneden)
  • 4 volle eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel honing
Bereiding
  1. Maak de honing mosterd mayonaise door de mayonaise met de honing en de mosterd te mengen
  2. Meng nu de mais, de kidneybonen, bosui, tomatenpartjes en de gesneden garnalen door elkaar samen met 1 eetlepel van de saus
  3. Verdeel de salade over de 4 glaasjes, leg de overige garnalen op de salade en schep de saus op de cocktai
  4. Serveer met wat brood of toast

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.